|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 11.06.2015
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Nedavno sam nabavio klavijaturu korg i3, interesuje me da li postoje terce za nju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 02.07.2015
Mjesto: HR
Downloads: 114
Uploads: 16
Rekao HVALA: 49
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: klavijatura Korg pa 700, pa80, Le, harmonika Dallape Organtone 120
![]() |
![]()
eo možda ti ovo pomogne, no ja sam terce nisam pravio
OSCILATORSKE TERCE Prave se od 16 oscilatora (tamo gdje se mijesaju - prave boje - sound mode na klavijaturi). Na ovaj nacin su napravljene ove terce koje je neko od forumasa okacio u attachmentu. Prvi oscilator je uvijek osnovna boja (nije terca). Od drugog oscilatora pocinjemo da pravimo terce. Evo za C dur oscilatorna sema (dodavati oslilatore - poceti od drugog oscilatora praviti terce ili od treceg... zavisi od toga koliko cemo ostaviti oscilatora za prvu - osnovnu boju koja nije terca) : key range: low:C3, high: C#3 - transpose: +4 (Ovo znaci da ce samo tipka C3 i C#3 biti transponovane za +4, tj. dobit cemo ton E3 , a to je gornja, durska terca od C3...) Key range low: D3, high E3 - transpose +3 key range low:F3, high G#3 - transpose +4 key range low:A3, high: B3 - transpose +3 i ovako produzi sa isti tonovima u 4-toj i 5-toj oktavi sve dok imas slobodne oscilatore. ______________________________________________ A inace da izvedemo glavnu semu od ovog dodje mu ovako Imas 12 razlicitih dirki ... Pocinjes od dirke koja ce da bude terca i podesavas keyboard range tako sto: Oscilator 1: Keyboard range: prve dve dirke - stavljas transpose +4 Oscilator 2: Keyboard range: Sljedece tri dirke - stavljas transpose +3 Oscilator 3: Keyboard range: Sljedece cetiri dirke - stavljas transpose +4 Oscilator 4: Keyboard range: Krajnje preostale tri dirke - stavljas transpose +3 I ovako odradis nekoliko oktava sve dok imas slobodnih oscilatora. Znaci, to je bila durska terca a ujedno i molska. Kad se radi o Orientalnoj terci, ili harmonski mol, ili dur-mol (ljudi je razlicno nazivaju) ide ova sema: Opet isti princip, imamo 12 dirki i pocinjemo od one koja ce biti terca. (Cm harmonski - terca pocinje iz tona C) Oscilator 1: Key range: prve 4 dirke, Transpose +4 Oscilator 2: Key range: sledece 4 dirke, Transpose +3 Oscilator 3: Key range: sledece 2 dirke, Transpose +4 Oscilator 4: Key range: sledece 2 dirke, Transpose +3 Ovo je jednu oktavu, a vi radite po ovome sablonu sve dok imate slobodne oscilatore. ______________________________________________ Donja terca Opet pisem po principu .... 12 dirki imamo... ali ovdje se pocinje 2 dirke prije dirke od koje je terca. Recimo ako radimo donju tercu za C onda pocinjemo od dirke B, ako radimo donju tercu za D, pocinjemo od dirke C. idemo: Oscilator 1: Key range: prve tri dirke od pocetnog tona i dve dirke unazad od pocetnog tona (to je ovo sto sam reko gore, ako je terca za C, key range BOTTOM je 2 dirke unazad, t.j. [IMG]file:///C:\Users\Mestro\AppData\Local\Temp\msohtml1\02\cli p_image002.gif[/IMG]a transpose za prvi oscilator je -3 Oscilator 2: Key range: Sledece 2 dirke, Transpose -4 Oscilator 3: Key range: Sledece 3 dirke, Transpose -3 Oscilator 4: Key range: Sledece, preostale 2 dirke, Transpose -4 Sretno! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 11.06.2015
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Pokušaću da napravim, iako sam pocetnik. Vise bi mi odgovarao neki set sa tercama ako opšte postoji za ovu klavijaturu.
Hvala u svakom slucaju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 02.07.2015
Mjesto: HR
Downloads: 114
Uploads: 16
Rekao HVALA: 49
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: klavijatura Korg pa 700, pa80, Le, harmonika Dallape Organtone 120
![]() |
![]()
pa kolega šta ne reće odmah tako da ti treba set, koliko sam vidio u download sekciji imaš dosta toga za korg I3, ima i boja i ritmova, a i dosta setova ... samo potraži malo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|