Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Alati tema Display Modes
Star 04.07.2015, 22:50   #10
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.823 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od jtodorov Pokaži Post
Drugari,
Trenutno pokusavam da preradim na TYROS 5 midi fajlove, koje su ustvari ritmovi iz ROLANDA, da bi poslje toga iz te midi fajlove mogao da uradim odgovarajuce ritmove u STYLE WORKS XT.
Kad to radim na klavijaturi, na 10 kanal midija (Bubanj) cuje se pijano i odem ja u SONG CREATOR, pa onda u 1-16, pa onda selektiram CH10 i pokusavam da stavim neki DRUM KIT ali nakon nekoliko taktova(BAR) ponovo se menja pijano zvuk. Verovatno je to zbog MARKERA koje postoje u midi fajl, ali probao i sam i do obrisem markere i opet je bilo isto.
Sta da uradim?
Ma nije to dobro. Pokušavaš na brzinu napraviti nešto i očekuješ da se slučajno dogodi čudo.
Postupak je složen i da bi preuredio ritam iz Rolanda treba ti prije svega poznavanje osnovnih pojmova. Markeri nisu povezani s ovim problemom koji spominješ i nemju nikakvih dodirnih točaka s promjenom sounda.

Ne znam gdje si (u kojem tabu) i kako pokušao napraviti promjene u SONG KREATORU ali tu radnju možeš napraviti. Prvi način je opisao tyros2 (pogledaj manual i u njemu to spominju), a drugi je da u tabu EDIT uneseš kontrole za bank (drum) koji ti je potreban.

Moj je savjet da ovom poslu pristupiš na potpuno drugačiji način. MIDI prvo unesi u PSRUTI, očisti ga od nepotrebnih Rolandovih podataka.
Optimize XG ili pročišćavanje MIDI-ja

Onda ga unesi u "midi2style" pa kreni s izradom Styla. Kažem, to je posao koji zahtjeva dosta znanja i iskustva. Dosta toga sam napiso na forumu, materijala stvarno ima dovoljno i trebaš samo čitati i ići korak po korak.
casper je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 20:21

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije