Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 03.06.2015, 10:41   #1
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Morisone,nisi me razumeo.Mislio sam na pesme koje imaju u svom aranzmanu vise ritmova a tempo je isti.
Recimo .7/8 i Orijental,ili rumba i dvojka.
U stvari kad bolje razmislim,moj sistem rada za takve pesme je dobar i bez te funkcije o kojoj smo diskutovali posto ima nekih pesama gde tempo nije isti.
Recimo za pesmu "Jedno pismo jedna suza" imamo dvojku koja je u tempu oko 100,rumbu koja je 110 i orijental 123.

Ja sam napravio jednu performans listu sa vec pripremljenim tempom za takve pesme i to na taj nacin kod mene funkcionise kako treba.

To je nesto slicno onome sto si mi predlozio tako da tu imam dve dvojke u razlicitim brzinama,dve rumabe,dva orijental itd itd.
Star 03.06.2015, 16:18   #2
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Dakle da rezimiramo,nemoguce je prelaziti iz performanse u performansu a zadrzati Tempo bez Lock Tempo funkcije(naravno uz zakljucan ritam)?
Ovo umnogome otezava rad samo sa performansama(sa otkljucavanjem i zakljucavanjem) bez direktnog pozivanja ritmova...
Ako tome dodamo da ne mozemo putem Midi commandera pozivati korisnicke ritmove jer se nalaze na USB,moji planovi padaju u vodu...
Ispravite me ako gresim.
Boban010 je offline   Reply With Quote
Star 03.06.2015, 20:43   #3
Morison
Ovaj baš voli da kuca

Morison's Avatar

Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 430
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 207 puta u 137 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
Morison befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pojasni nacin rada koji si ti zamislio, nisam siguran da sam razumeo u cemu je problem?
Morison je offline   Reply With Quote
Star 03.06.2015, 22:34   #4
Boban010
Zaludan vladika

Standard

Evo ovako,50-tak performansi u Commanderu,a "ispod" svake performanse razlicit ritam.Otkljucam ritam,odaberem odgovarajucu performansu sa odgovarajucim ritmom,zakljucam ritam i sviram.Pri tome zelim da u toku svirke menjam performanse na Commanderu kao boje.
Pretpostavljam da kad bi tako uradio bez zakljucavanja Tempa brzina ritma bi se promenila prilikom promene Performanse pri podesavanjima Preset i Auto?
Sta hocu da izbegnem?Dovoljno je zamorno otkljucavati i zakljucavati ritam(ajde na to sam naviko) ali ako moram i tempo da zakljucavam,to mi dodatno oduzima vreme....
Molio bi da ko ima Bk9 istestira ovo,malo mi je nelogicno da kod AUTO podesavanja Tempa moram da zakljucavam isti pre promene performansi.
Isto mi je nelogicno da se ova funkcija nalazi u Perf.Edit a da je Globalna funkcija....
Star 03.06.2015, 23:11   #5
Morison
Ovaj baš voli da kuca

Morison's Avatar

Standard

Ne bih pisao da nisam vec testirao.
Mozda me nisi razumeo, pronasao sam nacin da napravis performanse (boje) koje kada ih pozoves ne menjaju ni ritam ni tempo, jednostavno bi pozivanjem (na samom BK ili tasterom na tabletu) performanse pozivao odredjenu boju a ritam nastavlja kao da se nije nista desilo.
Dakle, napravis posebne dugmice za performanse koje su samo boje a posebno napravis performanse koje su boja+ritam. Kad ti treba boja, menjas ih bez ikakvih uticaja na ritam, a kad izaberes performansu sa ritmom ona ce ti pozvati neku inicijalnu boju, ali ako hoces da promenis ritam a da ipak zadrzis boju, jednostavno samo zakljucas boju...
Takodje, ove performanse sa bojama mozes tako isprogramirati da budu i terce, bez da ista programiras na tabletu...tako da, sve u svemu, mozes funkcionisati i bez tableta (biras perfomanse putem favorite ili numeric metode).
Star 03.06.2015, 23:24   #6
Boban010
Zaludan vladika

Standard

Ako sam dobro shvatio na opisani nacin ne moram nista da zakljucavam,potrebna su mi dva "screen-a" na tabletu jedan sa Performansama sa ritmovima i drugi sa Performansama bez ritmova?
A onaj drugi nacin sto sam ja opisao sa zakljucavanjem,to ne moze?
Star 04.06.2015, 10:21   #7
Morison
Ovaj baš voli da kuca

Morison's Avatar

Standard

Upravo tako. Moze na dva screen-a, a recimo ja sam na Ipadu koristio dva razlicita programa (posto se lako prelazi iz program u program koji su aktivni prevlacenjem sa cetiri prsta ulevo ili udesno). Jedan program mi je za tekstove gde svaki tekst vuce svoju performansu a u drugom programu su mi samo boje. Stvar je ideje i organizacije.
Sto se tice AUTO i LOCK dakle razlika je sto ce LOCK zakljucati tempo pri promeni performanse a AUTO ce zakljucati samo ako ritam nastavi da ide a ti predjes u drugi ritam (na usb-u ili fabricki ritam).
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 07:54

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije