|
![]() |
#341 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 114 puta u 108 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Nece se desiti nista!
Format se odnosi samo na "Expansion folder" Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
![]() |
![]()
Rijesena stvar i za T3 abecedni poredak u expanziji, naime nisam u startu mogao importovati UVI od svog T3, YEM je prijavljivao gresku. Nasao sam drum set koji je pravio problem, sad su sve boje od T3 rasporedjene kao sto su bile i na T3
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Odomaćeni član
![]() |
![]() Citat:
To je ono po meni sto trebaju da rijese,jer u tom slucaju nebi se moralo vise formatirati klavijatura osim ako se ne importuje cijeli set! U svakom slucaju,generalno Tyros 5 je mraak,..odlicna ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Vredan član društva
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
![]() |
![]()
Sinoc sam probao staviti pojedine boje u zaseban folder na hdd-u, za laksi pristup. Sad kad sam usao da ih pozovem, ne rade one koje sam save-ovao iz T3 pack-a. Vjerovatno nakon zadnjeg ucitavanja pack-sa ispravnim poretkom je doslo do promjene zapisa mjesta programa. Sreca nije ih velik broj, tek sam poceo da slazem. Vjerujem da mogu lako odraditi importovanje jednog custom voice-a , cak i packa, ako sve ostalo ostaje nepromijenjeno. Velik posao odradi YEM kada pravi PACK za import u klavijaturu, veci nego sto mozemo i zamisliti.
sent from my Sony Xperia Z3 Compact
![]() |
#345 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Da,Yem je dobra stvar.
Ja imam 5-6 PACKova koji su uvjek isti i onu su uvjek u YEM-u markirani zelenim kvakicama,sto znaci ma sta da mjenjao u YEMU oni ce uvjek biti nalodani. Na osnovu tih packova su svi moji ritmovi,multipadovi ....registracije su editovani i oni se ne mjenjaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Doduse ja sam brisao pack i loadovao ga nanovo na drugi nacin, nemoguce je i ocekivati da boje rade kad se sva mjesta zamjene. Koliko sam shvatio, kada odaberemo neku od svojih custom user-a, izeditujemo ga i spasimo na hdd ili negdje drugo, semplovi unutar te boje i dalje ostaju u flash-u, na hdd-u je samo boja kao shortcut. Jer sam takodje uzimao neke boje iz yamahinog packa, koje se bez problema snime na hdd u user folder.
sent from my Sony Xperia Z3 Compact
![]() |
#347 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Da upravo tako.Zbog toga je pozeljno imati neke nazovi "osnovne" packove koji se nebi trebali mjenjati u Yemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Pohrana samplova na FlashROM-u je primjenjena i kod modela Tyros4. Zato se klavijatura tako brzo podiže, nema učitavanja samplova sa HD kao što je to bio slučaj na Ty12 i Ty3.
Samplovi ostaju trajno pohranjeni i ne brišu se niti kada obrišemo CUSTOM VOICES/DRUM. Ram je i dalje zauzet s materijalm bez obzira što u klavijaturi nema niti jednog CUSTOM-a. To zna stvarati zbrku, pogotovo ako samplove nismo kategorizirali po grupama. Predpostavljam da kod Ty5 ovaj dio posla odrati YEM prilikom loadanja i da zbog toga učitavanje traje 20-30 minuta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Da, ono sto odredimo u Yemu to je to.U samoj klavijaturi nije moguce brisati samplove.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Uploads: 2
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Kolege,
Ja sam kupio TYROS 5 i sada sam novi clan klubu ljubitelja YAMAHA. Do sada sam svirao ROLAND VA76 i sada ovo je za mene potpuno novi svet. Skinuo sam sad sve programe iz sajta yamahe i na kompjuteru su ZIP fajlovi. Kada zelim da ih otpakujem(Extract here), pojavi mi se poruka sa error koja kaze WIN RAR ![]() Tako da sada ne mogu da instaliram YEM, Mega enhancer i druge sitnice. Sta da uradim? I molim vas za savet kako najbrze konvertirati ritmove iz ROLANDA za TYROS. Takodje, ukoliko neko ima presete za vokalist sa terce od svih tonaliteta, kao i terce boje iz svih tonaliteta, molim da objasni kako je to uradio? |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|