|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#71 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.823 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Odlično, bitno je da sada program radi. Provedi neko vrijeme i upoznaj se s onim što on nudi u opcijma.
Za početak, pogledaj ovu temu od proljetos i vidjet ćeš da ima dovoljno komponenata da kreneš. Prvo u njoj pročitaj moj zadnji post, a onda izvuci ostale opise koji ti mogu pomoći. Promijenjeno od casper (07.12.2014 u 21:41 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | NordX (07.12.2014) |
![]() |
#72 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 10.01.2013
Mjesto: Iza sedam gora,planina i mora
Downloads: 1123
Uploads: 4
Rekao HVALA: 260
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Interesi: Interesi
![]() |
![]()
Citao sam pre tu temu i citam je sada i jos par puta cu je procitati. I isao sam tako nekako po toj temi i slozio sam jedan intro jedne poznate pesme,sada ne znam da li Vi tu pesmu znate ali dobro da cujete o cemu se radi. Nisam bio lenj pa sam snimio
![]() Sve sam odradio,broj taktova,dodelio instrumente po trakama na kanalu 10 Drum i ostalo... Exportovao sam sve po uputstvu,bas sam pratio svaki Vas post. Na racunaru sam preslusavao sve radi kako treba nema falseva,medjutim kad ubacim u Tyros-a i pustim ritam normalno uhvatim akord,u ovom slucaju iz Hm (Original-tonalitet pesme) onda pocinje da 'brlja' (Poslusati primer1). E kad udjem u Style Creator i samo pustim ritam onda je sve okej i sve svira kako treba i tamo stoji na C-MAJ7. (Poslusati primer 2) Probao sam nekoliko puta da SAVE-ujem ritam i opet ista prica,pustim Style ovako van Style Creatora i opet ista prica. Gde gresim? Hvala po ko zna koji put! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Kada se radi tkz. "namjenski intro" onda postavke CASM-a treba prilagoditi željenoj melodiji.
Dobro je što si napravio snimku jer tako mogu biti precizniji u odgovoru. Trebaš u STYLE CREATOR-u na tabu PARAMETAR odabrati CHANNEL na kojem ti svira ovaj solo i u njemu postaviti da CHORD bude "Maj" (ne M7), kod NTR postavi ROOT TRANSPOSE, a u rubrici ispod pod NTT postavi BYPASS. Mislim da sam pogodio? Ako neće biti dobro, vrlo sam blizu točnog odgovora. ![]() Ili općenitije, problem je u postavkama CASM-a konvertiranog Styla. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | NordX (07.12.2014) |
![]() |
#74 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
TO je TO!!!!
![]() Hvala jos jednom i izvinite bice jos malo pitanja ali ulazim polakoo u too ![]() Promijenjeno od NordX (07.12.2014 u 23:02 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Ne treba te brinuti što u Style creatoru ne svira dobro. Bitno je da radi OK dok sviraš.
![]() Ovu dionicu sola nemoj stavljati na RHY1 ili RHY2 već ih postavi na PHR1 ili PHR2. Tako je praktičnije jer ćeš u daljnjoj izradi izbjeći probleme vezane uz promjenu sounda. U Stylu svaka varijacija na nekon kanalu može imati sasvim drugi instrument, međutim lakše je baratati i obrađivati Style kada na kanalima vozi isti sound. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Da,da,stavio sam na PH1 i na PH2,niste me razumeli sve sam stavio na MAJ a ne na MAJ7 sve osim Rythm 1 i Rythm 2
![]() ![]() Ali kako ostali ritmove rade isto i u Style Creatoru i van Style Creatora? |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Krivo sam shvatio, onda radiš dobro.
Lijepo napreduješ i drago mi je što imaš volje za učenjem. To je jedini način za napredak, a ja ću ti pokušati pomoći koliko znam i stignem. Ne rade svi ritmovi isto u Creatoru i "izvan njega". Poslušaj u CREATOR-u gitare na bilo kojem tvorničkom Stylu, čuti ćeš onaj H ton koji je dodan da bi Style pravilno funkcionirao u svim hvatovima. Isti (sličan) je slučaj i kod ovog ritma koji izrađuješ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Primetio sam to kod fabrickih ritmova.
Neke stvari su mi dosta jasnije. Hvala na pomoci,sutra cu probati sam da odradim jos neke varijacije,pa ako zapne,moracu da pitam. Hvala jos jednom!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Caspere,iseckao sam jedan ritam od midi fajla,imam sve četiri varijacije,ali imam i problem u prvoj.Na prvoj ne mogu pojačati bubanj,probao sam sa povećavanjem dinamike i kad stavim na 400 pojača se jedva primetnomprobao sam i zameniti bubanj,isto.može li se rešiti(ne mogu nasnimiti sa drugog nekog jer ne odgovara tempo.
Hvala unapred!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Dakle, trebaš pojačati bubanj na prvoj varijaciji. Pitanje je, da li je na ostalima bubanj dovoljno jak? Da li se radi o tvorničkom bubnju ili nekom CUSTOM. Nešto ne valja s ovom vrijednosti 400, na što misliš kada kažeš da si podigao na 400?
Možda bi najprije bili gotovi da mi pošalješ materijal pa da pogledam u čemu je problem. Ako se radi o tvorničkom bubnju, problem može biti u 1. dinamici odsviranog bubnja ( da je ona preniska), 2. volumenu kanala (sumnjam da je to razlog jer predpostavljam da si ga pogledao) 3. kontroli Expression koja određuje jačinu i ima sličnu namjenu kao volumen, te se kontrola uobičajeno ne koristi u Stylu ali se često pojavljuje u MIDI fajlu, s obzirom da si Style radio od MIDIja, moguće je da je ista povučena kao podatak u Style i stvar problem. Ako želiš sam čeprkati po Stylu, pogledaj u MixMasteru problematičnu traku/varijaciju s pregledom ListView. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|