|
![]() |
#11 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
![]()
Slažem se, PA3XLe stvarno lepo izgleda, a najveći CIRKUS, kako ti kažeš je po meni Roland E80.
Neću da pričam o tehničkim karakteristikama i poredim obe klavijature. A semplovi bubnja, ako baš neko uživa kako mu moćno izlazi (po njegovom mišljenju) i ako mu to diže samopouzdanje, onda je to OK, samo, danas, na svim novijim klavijaturama su tolko dobro usemplovani bubnjevi da ne vidim više svrhu dodavanja nekih čuda od semplova. Opet se vraćam na prosečnog slušaoca. Znaš li ko će da primeti da li ti je bubanj iz adictiva, EZ drumera ili iz klavijature? Niko,brate. Drugo, Roland je dugo važio da ima najbolje usemplovan bubanj (SRX), pa nije ni imao potrebe za semplerom. Da se vratim na temu, PA3XLe je još jedan u PA seriji, a to je aranžer i ne može se očekivati da ima u sebi ono najbolje što je trenutno u svetu klavijatura. Onda ne bi bio aranžer, nego workstation i koštao bi mnogo,mnogo više. Dobro je da je otvoren za rad, ali za manjinu muzičara koji to umeju da iskoriste. U većini slučajeva baš ta otvorenost dovodi do toga da ljudi upropaste i ono što je bilo ok u tim klavijaturama (mislim na zvuk). Pošto mu je najveća zamerka cena (po meni opravdano), opet kažem i pitam ko će da mi odgovori: Šta je to toliko poboljšano kod PA3Xle u odnosu na PA900 da vredi tih 500evra razlike? I zašto sam pominjao BK-9? Jednostavno pitanje za kraj: Koji je to NOV aranžer do 2000 evra bolji po odnosu cena/kvalitet/mogućnosti od BK-9? KORG PA3Xle to sigurno nije.
Favoriti |
|
|