|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 20.04.2014
Mjesto: Bosna i Hercegovina
Downloads: 0
Uploads: 12
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: KORG Pa80
![]() |
![]()
Blaga prednost za KORG ne sto je nov,nego zbog toga sto je KORG-a mnogo lakse sredit,a i ako ti je potreban neki savjet sa kljavu prije ces ga naci za pa600 nego za tr2.Bilo je price po forumima kad se pa600 tek pojavila da vise izgleda ameterski nego profesionalno,s cime se apsolutno ne slazem.Drug mi je nedavno kupio upravo KORG PA600 i za tako relativno male pare neces naci bolju kljavu.Uz to je jos i nova.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio wellky za ovaj koristan post: | vadexfly (02.08.2014) |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.08.2012
Downloads: 11
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 20 puta u 20 Postova
![]() |
![]()
Druze, Tayros jeste jaca klavijatura ALI novi instrument je novi instrument, fabricka garancija plus negde daju produzenu garanciju (ja sam za svoj PA800 ima garanciju 3 godine, bez ikakve dodatne doplate)... pa cak i da moras da malo platis, isplati se. Nikad ne znas ko je rukovao ni kako ni gde polovnim instrumentom (svirke po neklimatizovanim satrama, prasina, toplota...) ipak je u pitanju elektronika a ne akusticni instrument. Akusticni instrumet mozes restaurirati i posle sto godina i radice ko i novi ako ne i bolje, elektronske komponente imaju svoj vek trajanja i vremenom je samo pitanje sta ce da ode. Glasam za novi PA600!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
I ja sam se odlucio za pa600
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Bilo šta da izabereš nećeš pogrešiti. T2 je jako ozbiljna mašina, to sa displayom postoji ali nije tako često koliko se priča. Pa600 je sprava koja tebi kao nekome ko tek ulazi u svet sredjivanja boja i ritmova i više nego dovoljna. Novija je 10 godina što je dovoljan razlog da se odlučiš za nju. Nemoj da se zbuniš oko toga, preporučujem ti da poslušaš obe i isprobaš. Zvučno je Tyros u prednosti po mom mišljenju, ali oskudevaćeš sa materijalom. Kad se upoznaš sa sredjivanjem i to lako ćeš napredovati sa bilo kojom klavijaturom. Opusti se i nek je sa srećom.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio EmirTotic za ovaj koristan post: | vadexfly (02.09.2014) |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 28.08.2009
Mjesto: tamo amo
Downloads: 1605
Uploads: 45
Rekao HVALA: 76
Zahvalili mu 69 puta u 67 Postova
Instrumenti: prangije
Interesi: tehnika
![]() |
![]()
Ja ti preporucujem T2 Yamahe su ekstra klavijature , ja sam od skora uzeo polovan tyros 2 a sviro sasm 13 g na psr 1500 koju sam ja licno sredio , radi ekstra , u ostalom poslusaj moje demo snimke . I ja sam hteo uzeti pa 600 al .... ipak bolje je japan , nego kina ..... u ostalom tvoj izbor .. imas T3 za nekih 160 e mnogo bolja od T2
![]() |
#6 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5261
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Ja bih ti preporucio pa600, ne zbog Toga sto je yamaha losa klavijatura, naprotiv i sam sam svirao yamahu psr seriju dosta dugo i bio zadovoljan. Ne ni zbog Toga sto sviram sada pa600... jednostavno zbog Toga sto si novajlija kome treba malo "jaca" klavijatura. Sve to stoji imas vremena, volje itd... ali redje ces da zaglavis negde sa korgom nego sa yamahom. Realno materijala za korg imas gde god potrazis, na tebi je samo da povadis, poslazes i sviras bez nekog gubljenja vremena. Ako si bas toliki entuzijasta pa zelis da se bakces sa sredjivanjem , programiranjem itd, onda ok yamaha, s tim da naletis na bas ocuvanu t2. Za jednog pocetnika (a i naprednog korisnika) mislim da je fabricki Content i sample Content od 96mb dovoljan da ispuni sve tvoje zahteve.
Sledeći član vam se zahvalio yamahapassion za ovaj koristan post: | vadexfly (04.09.2014) |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Hvala svima na dobrim savetima, ostajem za pa600 sad samo da cekam taj dan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|