|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Da li postoji demo verzija vAranger2 , koju konfiguraciju kompjutera treba za tjerati semplove (Kontakt 5)? Da li može da snimi vArranger2 sviranje na njemu kao midi za daljnju obradu, kao što je to kod OMB?
Imam u planu nabavu novog kompjutera sa procesorom i7 4770 ili i7 4770K i 16 Gb rama, pa bi mi dobro došle informacije i preporuke o komponentama, matična ploča, zvučna itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 78
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
ne postoji demo verzija vArranger 2, a sto se tice komponenata za plocu recimo Asus Z87-C, napajanje neki Chieftec od 600W pa na gore, obavezno Sata 3 SSD diskovi, Ram sto kvalitetniji Crosair ili Geil, zvucna mogla bi presonus vsl 22, ili jos bolja varijanta bi bila rme hdsp 9632 za malo vise novca se moze naci polovna, itd....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
"Slučajno" naletjeh na video (nije moj
![]() http://youtu.be/Zb6zWp6Ua5E |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
Da autor jeste clan ovog foruma, i vArranger 2 nema nikakvih problema u komunikaciji sa kontaktom ili u ovom slucaju sa Cantabile Performerom koji je sluzio kao host gde je kontakt podignut, vArranger 2 ima pojedinih "manjih" nedostataka u funkcionisanju stajlera koji se ogledaju u tome da ritmovi sa chord switching-om gde se dogadja da ponekad bass tonovi budu nepotrebno naglaseni i pri promeni akorda ponekad na kratko zalepe pojedini tonovi, da jos jedanput napomenem ovo se desava jedino kod ritmova koji imaju npr. jednu traku za mol a drugu za dur namenjenu za jedan instrument koristeci (chord mute) opciju, takodje posto isprobah radi nekih starih navika da stavljam strings kao popularni "patos" u ritmu u Fill in-ovovima ako pritisnete prelaz na pola takta nece se cuti, a pritskom na pocetku takta gde su pocetci samih tonova ce biti otsviran, verovatno ne prepoznaje trajnje odredjeno u traci,
premda moram priznati da je poizvodjac bio jako otvoren za sugestije pa se nadam skoroj ispravci navedenih nedostataka, u mom vlasnistvu je svega tri cetri dana pa ga nisam jos uvek dobro pretreso. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
To su korisne informacije, hvala na podijeljenom iskustvu. Do sada sam čuo kako vArranger zvuči u kombinaciji s hardware modulom (SD2) ali ne i na povezivanje s VST om što je sigurno bolja opcija.
Da li se problemi s chord switchingom javaljaju uvijek ili to ovisi o izvoru Styla (tvornički ili izrađeni)? Za problem u "patosu" treba provjeriti opciju u CASMu pod nazivom Retrigger Rule (RTR), možda se tu može "popraviti" situacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]() Citat:
Probao sam sve opcije sa Retrigger Rule medjutim nedaje rezultate. Uz njega sam dobio fabricke ritmove od Tyros3 i 5 ali neznam bas koji od njih ima chord switching da bih isprobao i fabricke, ti poznajes Tyros pa bi mi mogao reci, da ne pregledam svaki ponaosob. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Super-Moderator
![]() |
![]() Citat:
Citat:
Jesi li probao baš originalne Stylove s Yamahe? Mislim da varijanta Stylova iz Ty5 na vArranžeru nema mnogo smisla jer ne možeš koristiti audio loop-ove. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|