|
|
Harmonizeri Da zvučite kao hor... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Ma kakav download, pa ovo je SVO BLAGO foruma. Živ bio, hvala ti puno. Detaljno, precizno, jednostavno... nemam reči....
![]() ![]() ![]() Dodato: .... Juče probao da spojim ali nešto neće da radi. Sve po upustvu, ali neće. Dobija signal iz AUX-a, u input na VL3D, i sa njega na mikser u 7 i 8 kanal (insert) sve kako je napisano ali nije hteo da radi.... pojačao sve ali nešto ne štima. Zbunjuje me to što signal sa VL3D vraćam na kanale 7 i 8...zar ne bi trebala imati mikseta AUX1 input i AUX2 input. Output je lepo obeležen a input su zakomplikovali jer nigde ne piše aux.... Signal koji sam vratio na mikser u redovne kanale 7 i 8 , znači da sam ih mogao vratiti i na bilo koji od kanala od 1 do 8 ? Nije mi najjasnije.
PRE PUŠTANJA JEZIKA U POGON, OBAVEZNO PROVERITI DA LI JE MOZAK UKLJUČEN. ![]() Promijenjeno od rolandx (04.05.2014 u 09:28 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]() Citat:
![]() Insert ima potpuno drugu ulogu, služi za spajanje vanjskog efekta koji je namjenjen samo tom kanalu, mora se koristiti Y kabl (manuall str 16). Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Super-Moderator
![]() |
![]() Citat:
Nije po uputstvu ![]() Insert ima potpuno drugu ulogu, služi za spajanje vanjskog efekta koji je namjenjen samo tom kanalu, mora se koristiti Y kabl (manuall str 16). Citat:
Tako je, signal vraćaš na bilo koji kanal. Možeš ga vratiti i na neki od stereo kanala 9/10 i 11/12. U tom slučaju koristiš "rupe za banane" 9L i 10R. Crveno označene. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
@dacaibaki - odgovor ti je dao pedjajazz u postu 36
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | dacaibaki (05.05.2014) |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 10.11.2010
Mjesto: Pozega
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Fantom G6 i Pa 80
![]() |
![]()
Ima vec nekoliko svirki ne mogu da provalim sta se desava sa povezivanjem vokalista,naime,koristim miksetu dynakord 1603 tako da iz vokalista idem iz LINE OUT L i R dva kabla u jedan stereo kanal na mikseti,zatim da bih dao vokalist i pevacima idem kabal iz MONITOR BREAK sa miksete na LINE IN vokalista,pojacam glavni klizac za monitor do kraja,pojacam kanal sa miksete u koji je dosao vokalist do kraja i dodam po potrebi pevacima na njihovim kanalima MONITOR da bi se cuo vokalist.NA vokalistu pojacam pozadi potenciometar za signal.Nadam se da sam dobro povezao sto se ovoga tice,ali imam drugi problem...
Zasto se cuje njihov glas iako su im smanjeni kanali?Znaci da se cuju i na onaj kanal na kom je vokalist pa se duplira kvalitet odnosno postavka ekvilajzera na svakom kanalu od pevaca jer dobija i boju kako je nastelovan vokalist.Kako to da izbegnem?Hvala Vam puno unapred. Dodato: Ima vec nekoliko svirki ne mogu da provalim sta se desava sa povezivanjem vokalista,naime,koristim miksetu dynakord 1603 tako da iz vokalista idem iz LINE OUT L i R dva kabla u jedan stereo kanal na mikseti,zatim da bih dao vokalist i pevacima idem kabal iz MONITOR BREAK sa miksete na LINE IN vokalista,pojacam glavni klizac za monitor do kraja,pojacam kanal sa miksete u koji je dosao vokalist do kraja i dodam po potrebi pevacima na njihovim kanalima MONITOR da bi se cuo vokalist.NA vokalistu pojacam pozadi potenciometar za signal.Nadam se da sam dobro povezao sto se ovoga tice,ali imam drugi problem... Zasto se cuje njihov glas iako su im smanjeni kanali?Znaci da se cuju i na onaj kanal na kom je vokalist pa se duplira kvalitet odnosno postavka ekvilajzera na svakom kanalu od pevaca jer dobija i boju kako je nastelovan vokalist.Kako to da izbegnem?Hvala Vam puno unapred. Pročitajte više na: Digitech VL3D desktop vocal harmony processor - Strana - YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#ixzz34hDXXdL9 YU-MIDI.org - Pravo mesto za prave muzičare Promijenjeno od dacaibaki (15.06.2014 u 10:55 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
mislim da ne moze tako,nego moras preko auxa da povezes.
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 10.11.2010
Mjesto: Pozega
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Fantom G6 i Pa 80
![]() |
![]()
Na ovoj mikseti ne postoji AUX vec se umesto njega koristi MONITOR SEND i daje se po kanalima tako sto se pojacava monitor
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Ne mogu na netu naći manuall od PSX 1603. Ako imaš kakv manual daj ga postavi jer ćemo ovako teško pomoći. Prvo pišeš MONITOR BREAK i sada MONITOR SEND ...
Da, trebao bi poslati signal u vocalist i na dobrom si putu ali mi se čini da je ovaj izlaz (BREAK ili SEND svejedno) povezan s dodatnim pojačalom za monitore koje posjeduje ovaj model Dynacorda. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | dacaibaki (16.06.2014) |
![]() |
Favoriti |
|
|