|
|
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Sve je to sto stoji na slikama uredu, samo jedno nije, a to je performansa tvog audio kompjutera. Tipicni simptomi za tu slabu performansu su upravo pucketanje pri vecem opterecenju. Ne krivi 1818VSL vec svoj kompjuter, a pomaze, ukoliko je slaba hardware konfiguracija uzrok, jedino brzi procesor, vise radne memorije i kvalitetniji i brzi Hard Diskovi. Postoji jos jedan moguci uzrocnik smetnji koje si opisao, a to je slaba konfiguracija operativnog sistema kompjutera na kojem radis audio. Jedno od ta dva ili cak i oba treba da islijecis i to ce odmah ukloniti pucketanje, koje ce nestati kao rukom odneseno. 1818VSL je zahtjevan audio interface, koji konstantno ima "otvorenih" 9 ASIO parova (8 x analognih, to jest 4 stereo, zatim 8 ADAT, to jest 4 stereo i jedan stereo SPDIF). Ovo je veoma sirok "auto put" koji zahtjeva i adekvatnu snagu audio kompjutera, koji ce obezbijediti nesmetan i lak promet podataka na svih tih 9 ASIO parova. Sam 1818VSL neprimjetno i skoro zanemarljivo opterecuje sistem u Idle statusu, tako da on nikako ne moze biti uzrokom za te smetnje. Uostalom mozes i sam da provjeris u Task Menageru opterecenje CPU-a pri Idle statusu. Medjutim, smetnje nastaju kod veceg opterecenja, sto je pouzdan znak za ovo gore sto sam napisao. Na dobrim sistemima 1818VSL radi sa polifonijom od 200 do 250 glasova Kontakta 5, bez ikakvih smetnji na 64 sample buffera (1,2ms latence). Ovo neka ti bude smjernica sta mozes da ocekujes od 18918VSL, kada je audio PC kako valja.
Promijenjeno od tranzit (23.03.2014 u 02:13 sati) |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|