Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Ostalo > Servis klavijatura - uradi sam

Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl.

Alati tema Display Modes
Star 15.02.2008, 14:55   #28
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Vidi, nit' sam sliko ploče, nit me interesira takav zahvat. A da ću sad otvarat svoj Pa80 samo zato da bih sliko ploču i kačio ovdje mi je čista glupost. Da je to pametno radit KORG bi napravio konektore i predvidio bi upgrade HDD-a. Ugradnju je moguče ugradit, ali samo kako sam reko jako e napravi majstor koji se razumije u sve prepravke. Mikikg to zna uradit. Zna ih ovdje još par mojih jarana učinit, ali ono što sam sam zapazio dok sam proučavao ploče su problemi koji se prvenstveno odnose na napon. Alix, ja sam izračunao da je potrebano puno jače naponsko napajanje nego što je adapter od Pa50. Čak i do 35%-40 %. Nisam sad siguran da ne širim informacije mislim da ispravljač mora biti 12 V - 1.200 mA. Postoječi je 12 V - 850 mA što je slabo da bi ganjo HDD. Ako pak staviš adapter s jačim napajanjem tada pregrijava određene komponente unutar Pa50. Znači i njih treba nekako reducirat da trpe "šokove" .Po meni je možda pametnije ugradit nekako utičnicu za memory stick od 8 Gb. To bi već možda i bilo moguče i realno, samo opet nadogradnja i pizdarije oko promjena na samoj ploči će te koštat više para i živaca nego da prodaš Pa50 i doplatiš 200-tinjak €-a.
I na kraju da dodam, čitao sam vaše postove jer sam mislio da ste možda nešto revolucionarno otkrili oko ugradnje, no potom sam naglo došao pameti pa se zamislio zar nismo Alix i ja sami injženjeri elektrotehnike pa se ne usudimo raditi takove zahvate. Ja prvenstveno neću radit takovu glupost jer znam da ugradnjom konektora i HDD-a u jedan Pa50 neču ništa postić. Upucat ću i software od Pa80, pokrenut ću i disk, no neka mi netko odgovori tko će riješit hardvarske i softwarske bugove koje se pojavljuju tokom svirke. pričo mi je jedan znanac koji je ugradio HDD u Pa50 da mu se synth zatupi u sred svirke. Ton ostane "zujit" i moraš ga ugasit. Po paljenju moraš mu očitat nanovo OS jer nema nit slike nit tona. Kad očitaš nanovo OS ponovno sve radi OK do idučeg zatupljenja. E pa jedan GAF na svirci mi se može desit, ali par u mjesec dana nikako. Još bih i preko gafova nekako prešo (nisam ja kriv što je oprema prdnula), ali da mi vrisne klavijatura za koju sam bacio svojevremeno 800 € (nekom je to dosta velik novac) to nikako.

Promijenjeno od kreso (15.02.2008 u 15:05 sati)
kreso je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
korg, pa50, usb

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 08:51

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije