Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Ostalo > Servis klavijatura - uradi sam

Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl.

Alati tema Display Modes
Star 15.02.2008, 09:04   #27
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@ Alix

Prijatelju, hvala na pomoći no ja sam svoj Pa50 odavno prodo (baš po eksperimentu s FDD adapterom i Memory dual karticom). Inaće i sam sam završio pride elektroniku pa bi si i sam znao ugraditi adapter, no mislim da to nije sve. Dopisivao sam se svojedobno s Mikijem iz KG i mogu ti reči da se zahvat ne svodi samo na ugradnju diska i upucavanje softwarea od Pa80. Ima tu još nekih dorada, sitnih ali dovoljno zahebanih ako nisu u tom poslu 100 %, a ja s elektronikom već godinama samo "kokošarim", onako više s PC računalima nego za ozbiljno. Ipak se već 15 godina bavim menagmentom, pa mi je elektronika više sada hoby nego profesija. I sam sam bio otvorio Pa50, pokušavajući ga usporediti s pločom od Pa60 koji je imao mogučnost ugradnje diska, ali ploče su samo na oko slične. Ipak je riječ o drugačijoj elektronici koja napon drugačije distributira nego na Pa80/60. Ispravljač od Pa50 je jednostavno preslab da bi ganjao još i HDD, bez obzira što on ne treba dodatno napajanje, no kad ga ugradiš primjetit ćeš kao prvo slabije osvjetljenje na diplayu (naravno jer napon se gubi na HDD), a i FDD više ne čita kako treba. A osim toga, predlažem ti da uzmeš osciloskop pa preko njega pogledaš promjene na glavnoj ploči prije prištekavanja diska i po instalaciji diska. Mislim sve će ti biti odmah jasno. Impedancije su i do 25 % van tolerantnih vrijednosti ulaznih napona iz ispravljača. Znači, to će kad tad crknut garant.

Neću u detalje iznosit svoja zapažanja jer mislim da bih nekima više odmogo savjetom nego bi koristio. Cjelokupna prerada koštat će više nego da prodate Pa50 i doplatite za Pa80. Ne isplati se samostalno zajehebavat i riskirat. Taj zahvat stvarno ne može kvalitetno nitko uradit ako nije minimum dipl. ing. elektrotehnike s najmanje 5-6 godina radnog iskustva u struci. Ne plašim vas i ne trabunjam gluposti, ali ovo su provjereni fakti.

Promijenjeno od kreso (15.02.2008 u 09:09 sati)
kreso je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
korg, pa50, usb

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 10:50

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije