Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Prateća oprema > Harmonizeri

Harmonizeri Da zvučite kao hor...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 12.02.2014, 13:41   #1
mbojo1985
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 11.12.2013
Mjesto: Gacko
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg
Interesi: Muzika
mbojo1985 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Kako se onda prave ti skale?Sto se tice znanja ih harmonije mislim da ga imam jer sam zavrsio muzicku akademiju. :-)
A evo da objesnim kako sam prikljucio procesor sa klavijature.Znaci klavijatura je prikljucena preko midi kabla sa procesorom i onda kada pritisnem na procesoru sorkat ocita mi akort (a-molu ili bilo koji drugi) koji sam pritisnuo na klavijaturi i Taj mi . stalno stoji nepromjenjen.Onda po potrebi palim tercu i prateci glas.Da li to tako ide?Gdje se mogu izabrati ti modusi sto vi govorite?Hvala.

Послато са HTC Desire 500 dual sim уз помоћ Тапатока
mbojo1985 je offline   Reply With Quote
Star 12.02.2014, 13:55   #2
velja87
Vredan član društva

velja87's Avatar

Registrovan/a dana: 01.06.2009
Downloads: 96
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 64 puta u 64 Postova
velja87 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Tako ide. Znaci ti vec koristis fixed scale. Ja se jako davno nisam druzio sa VL2 pa ti ovo pisem po secanju. Imas jako dobar fabricki preset zove se close up 3rd(daje tercu). E sada imas mogucnost da odaberes 3 vrste dura ili 3 vrste mola ili user u okviru to preseta. Mozes da koristis molske presete ili upravo da napravis user(to ce ti neko reci ko ima masinu pored sebe). Dalje mozes da sinhronizujes delay sa tempom aranzera(korisno za pesme koje imaju specifican delay kao ceca - sve sto imam i nemam ja). Od tih molskih preseta jedan je za prirodni mol, drugi je za dorski modus(ako me nevara secanje) i treci bi trebao da je za harmonski mol.
Posto si zavrsio akademiju uopste ne sumnjam u tvoje znanje i sluh.Poslusaj vec ovaj fabricki preset dok ti neko ne napise tacno izradu user preseta.Znam samo da uopste nije tesko, ali dosta vremena je proslo od kada sam ga koristio pa sad ne mogu da se setim kako.
velja87 je offline   Reply With Quote
Star 15.02.2014, 16:29   #3
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od mbojo1985 Pokaži Post
Kako se onda prave ti skale?Sto se tice znanja ih harmonije mislim da ga imam jer sam zavrsio muzicku akademiju. :-)
Posto si zavrsio muzicku akademiju, nije cak ni vazno koji je smjer bio, to je za tebe djecija igra postaviti skalu za bilo koju "tecu" iz bilo kog tonaliteta. Voice Live 2 je veoma logicno postavljen, tako da ces u roku od par minuta moci uraditi bilo koju harmonsku konfiguraciju. Odaberi kao referentni preset onaj koji koristi Scale Modus i kreni od njega. Imas u manualu tacno naznacene presete u Voice Live 2, koji su nacinjeni u kom modusu. Mislim da uzaludno diskutujemo i pisemo jer tvoje poznavanje harmonije bi trebalo da bude na najvisem mogucem nivou, s obzirom na obrazovanje, odnosno zavrsenu muzicku akademiju. Prelisataj tih par stranica manuala gdje se govori o Scale modusu i sve ce ti biti jasno. Kod Voice Live 2 imas pogodnost da ne moras praviti za svaku harmonsku konfiguraciju svih 12 tonaliteta, vec je dovoljno da napravis tih pet do sest harmonskih kofiguracija koje se pojavljuju u nasoj muzici (a i nesto sire) na pet do sest programa Voice Live 2, a onda jednostavno putem njegovih noznih komandi (transpoze), mozes miujenjati tonalitete. Terca naravno ostaje potpuno ispravna prilikom transponovanja tonaliteta. Radio sam svojevremeno (za prodaju) paket terci ali za Voice Live 1, koji nazalost níje komatibilan sa Voice Live 2, inace bih ti ga poslao, tek da se ne mucis.
tranzit je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 08:29

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije