|
![]() |
#15 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
Ne mislim Sale negativno, ali to je cinjenica, sta god da ode da radi u Kanadi bice mu bolje nego ovde. Ja da imam mogucnost ne bih oklevao... Iako imam radnog iskustva i znanja, ne mogu da nadjem placeniji posao ili barem takav posao na kome je redovna plata od 300e i poslodavac postuje zakon (o radu).
U Srbiji je drustvo pocelo da se zasniva na principu: Ko koga zajebe... U vecini slucajeva, dobar posao mozes naci jedino ako se uvlacis u dupe partijskim kadrovima. Drzava ne daje subvencije za samozaposljavanje (za otvaranje sopstvene firme/zanatske radnje), biro za zaposljavanje kao da ne postoji, inspekcija rada ne dolazi ukoliko se prijavi da se krse prava (ne uplaciju doprinosi za zdravstveno/penzijsko osiguranje, ili radnik uopste nije prijavljen, ili se ne obracunava zarada po zakonu o radu/ugovoru). Ne mozes ni da pokrenes sopstveni posao sa par hiljada $ jer ce drzava svakog meseca da te ubija sa porezima, i nece ti dati nikakvu olaksicu kao nekome ko je novi preduzetnik. U gov**** smo, a oni (i oni koji im se uvlace u dupe, i oni koji ih podrzavaju glasajuci za njih) nas guraju nogom jos dublje... Sad idu izbori i debilna nacija ce opet glasati za nastavak propadanja, umesto da glasaju za nekog novog ko ima ideju. Nema svetla na kraju tunela... Otisao sam u offtopic, ali sustina je sledeca: Nije sve med i mleko u Kanadi, ali imas sansu da radis i da zivis bolje nego ovde. Izvinjavam se na "hajde da se zalimo" postu, ako sam prekrsio pravila foruma obrisite ga. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|