|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Brate, mozda je decko supertalentovan, sto da ne, nije zezanje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Klavijatura Pa 800, i ne samo ona, nego i svaka druga, Pa2x, Pa3x, moze biti i pocetnicka i profesionalna, ne znam zasto ne bi mogla da bude pocetnicka. Sustina, ako imas para, uzmi taj Pa 800, ili neku drugu u tom cenovnom rangu. Na njoj mozes vezbati trilere, akorde, a mozes i odraditi svirku. Sto se mene tice samo pitanje na pocetku ove teme je jako lose formulisano, i cini mi se da i sam pokretac ove teme nije siguran sta zeli, sta moze...
Prijateljski savet. Uzmi klavijaturu iz nižeg cenovnog ranga, koliko god da si super talentovan, ako si pre 2 meseca prvi put poceo da sviras, pred tobom su meseci i godine vezbe, uostalom, mozda ce ti na tom putu ucenja jednom puci film, pa ce ti dodci da bacis sve instrumente i da se oprostis od sviranja, a onda 1000 i kusur eura bukvalno bacenih. Kako i u vezbanju, tako i u svemu u zivotu sto se radi, postupnost, temeljitost su najbitniji. Ne zuri nigde, kako napredujes sa vezbanjem, tako ces kupovati sebi bolji instrument. A ako mislis da ces u ovom poslu, kupiti sada jedan instrument i na tome ostati narednih desetak ili vise godina, kako si sam rekao, grdno se varas i lazes samog sebe. Jer ce sa par godina taj Pa 800, biti isti kao ta Yamaha PSR koju sad posedujes i koju hoces da promenis. U al se raspisah, ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.12.2013
Godina: 29
Downloads: 35
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 16 puta u 16 Postova
Instrumenti: Korg Pa3X
Interesi: Automobili , Klavijature
![]() |
![]()
Ma daleko od toga da sam ja sad nesto super talentovan...
Evo klipa koji sam obecao,cisto eto da se vidi kako i sta,svaku kritiku i savet prihvatam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Za 2 meseca je super u odnosu kakvih sve "pocetnika" ima....Sto se mene tice, ako imas bas tih para i nameravas da vezbas, ti slobodno uzmi Pa800/Pa2x/Pa3x kad si se vec dotakao KORG-a, ali bih ti preporucio tipa nesto malo normalnije kao sto je Pa80 recimo, posto se sada ne isplati uzeti Pa50/60, jer je ista cena kao Pa80, a ne mogu da se porede sa njime, pa kao sto neko rece i ako ti jednog dana dosadi, tih ~500e ces moci da vratis kako tako, a ovako uzmes Pa800 i otkud znas kakvo ces razmisljanje da imas za par meseci (ili Nedaj Boze dana) i jednostavno kazes "Ma necu ja sa ovime da se bakcem" i slicno i bacis tih ~1000e tek onako uz vetar....Znaci moj ti je savet da uzmes neku klavijaturu "malo" bolju od ove Yamahe PSR260 sto imas, a da ostatak dajes na nekog profesora ili ako ne, onda jednostavno da ti ostanu u dzep, pa kako budes napredovao, ili ces da dodajes za drugu klavijaturu, ili ces recimo da kupis svoje ozvucenje, pa da radis sa nekim i slicno....Moj savet
![]()
Sledeći član vam se zahvalio AcaG600 za ovaj koristan post: | Yikwo (15.12.2013) |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Hvala druze na savetima ...imam do marta da razmislim koju klavijaturu i kako dalje ...
@EmirTotic sta je tacno mp3 board i midi player ?? Mislim predpostavljam po imenu sta je to ali sta se time konkretno radi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
I jedan i drugi su ti vezani za pustanje matrica (Midi player) i pustanje pesama (MP3 Board)....Uglavnom sluze da se "ne mucis da sviras", nego si verovatno vidjao milion ljudi koji puste matricu ili MP3 i kao nesto mlataraju gore po dirkama i klavijaturi, a ustvari ona sama svira i tako uzimas posao ovim ljudima sto se muce da sviraju i posle ti oni je*u pola familije sto nemaju tezgu zbog tebe....Znaci NIKAKO nemoj u startu da zavisis od MIDI fajlova, MP3 i slicno, pa kao kada te neko pozove, a ti tada imas tu bolju klavijaturu, posto sve iole novije mogu MIDI da pustaju i onda ti pustis matrice i slicno, a ovamo se kao mlataras nesto i ljudi misle da sviras, a ustvari ne....Znaci da ne budes takav ni pod tackom razno
![]()
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
imas predispozicija,jeste da si malo vise zakasnio,jer ipak 17 godina je vec kasno za pocetak,najbolje je da se pocne u ranom detinjstvu sa 5 godina,ali dobro,imas talenta ali pred tobom je veeeliki trud i rad,ako nema dovoljno truda i vezbe talenat sagoreva.Ipak kao sto kolega rece i ja sam za opciju jeftiniju spravicu pa ako krene za rukom,lako ces kupiti nesto bolje.Zelim sve najbolje u vezbi.
![]() |
#8 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
A kakvo je vas misljenje o koriscenju namenskih ritmova (sa uradjenim introm)
kao na ovom klipu ?? Koliko primecujem akordi se sami menjaju , tako da je leva ruka poprilicno slobodna i moze se skoncentrisati na desnu ...predpostavljam da to nije isto kao koriscenje midi player i mp3 board ali jeste slicno ... @acakasper ...sad i ovo mozda menja stvar i utisak o celoj prici ...ali ja trenutno sviram iskljucivo iz ljubavi ...uvek sam kao mali voleo klavijature i kad god bi otisli na neku svadbu , veselje ja bi svo vreme stajao pored klavijaturiste i posmatrao ga kako svira ... Znaci bukvalno ja bih svirao za svoju dusu i eto tako za porodicu i prijatelje ...a tezge ako bude bude ako ne nikom nista boze moj ...nije mi to neki glavni cilj |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
hmmm...jesi li ti samouk??
ti ces za godinu postat profesionalac. za klavijaturu...pa pokrij se onoliko koliki je prekrivac dug ![]() znaci kupi ono sta si u stanju da platis.dali to bio pa 50 ili pa3. na bilo kojoj ce zvucat bolje i nego ovo. namjenske ritmove koristis po zelji.nisam ih ni ja bio ljubitelj,ali malo promjene dobro dodje. po meni vrlo dobra stvar. pa snimanje u sekvenceru...mogucnosti su velike a fajlove...pusti ti slobodno i koji fajl...samo nemoj da lazes narod da si ti to odsviro ![]()
![]() |
#10 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Samouk sam
![]() Namenske ritmove na pocetku verovatno necu koristiti ...za kasnije cemo videti ...a ove midi fajlove ni ne planiram ...ne deluje mi interesantno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|