|
![]() |
#21 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ne dam iz inata...
![]() ![]() ![]() ![]() Promijenjeno od tranzit (28.11.2013 u 04:00 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Odomaćeni član
|
![]()
ja sebi pravim uskoro sve preko DAW, Cubase,, otvorim 16 kanala , i eto 16 kanala mixer, mixer ulaz su mi dve presonus karte po 250eu sad polovne, FP10, znaci za 500eu imam muzicku koja ne kasni sa 16 audio IN kanala, plus rekovske su, pa mozes ih usarafiti u rack. dok na reku jedan laptop radi kontrole, , a iz presonusa imam na volju izlaze, hocu li po stereo iz svake, ili cu svih 16 izlaza odvojeno, mada treba samo na pojacalo da se to spoji, i vozi,, u cubase na kanale stavljaj sta ti volja od efekata, ,, master kanal LIMIT , i vozii, nije skupa investicija, ako skontas, treba 500eu za dve muzicke karte sa po 8 audio IN, kvalitetni su na njima konverteri, i treba ti za neki dual core jaci isto toliko, i to je to.
standardno isto mozes snimati celu svirku posto si vec u DAW i na kanalima, upalis REC i vozi. a mozes namestiti i neki Mp3 recorder i snimaj sve u komadu. samo sad je tu jedna vrlo bitna stvar!! komijuter, laptop?? kako ce to da izdrzi plus 60 stepeni pod satorom, i kad ocekivat u toku koje svirke da se nesto pojebe, ? nije vise mixer i nemozes nista pokvariti u njemu, osim ako on crkne. ovde je vise rizika, za presonus karte ne brinim, rade po celi dan i noc.
Virus Bend (Samac-Modrica) Music studio Branoy BiH-Republika Srpska-Samac Facebook Brano Vujicic (Branoy) Promijenjeno od branoy (28.11.2013 u 05:12 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Banovan!
![]() |
![]()
Tacno... a za to postoje profesionalni sistemi, kojima ni 60°C pod satorom ne predstavlja ama bas niosta jer je uredjaj i projektovan da izdzi sve takve torture a i daleko gore.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | branoy (28.11.2013) |
![]() |
#24 |
Odomaćeni član
|
![]()
Surfaceless konzole su definitivno buducnost miksera. Dakle bez fadera. A sto se tice kvarova, nema oprema koja se ne kvari i tu je nepotrebno badava diskutovati. Rizik postoji sa svakom opremom. Odkaziju i Midasi, i Digico i koji god hoces isto toliko cesto kako i bilo koji drugi. Samo sto o tome retko cujemo jer je to ljudska psiha. Dao sam 90000 eura za mikser i da kazem javno da je crko? Nema sanse.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Banovan!
![]() |
![]()
Te konzole su na zapadu vec sadasnjost i sve vise i vise ljudi koristi, manje ili vise kompleksne sisteme u svom radu. Kvarovi koje pominjes, su zanemarljivo mali jer je sam sistem daleko manje podlozan kvarovima, posto posjeduje minimalni broj mehanickih komponenata, koje i jesu najslabija karika u lancu. Toga kod ovakvih konzola u sustini i nema, sa izuzetkom jednog ili dva Encodera, koji su takodje vrlo malo podlozni kvarovima jer se tu radi o digitalnim, hermeticki zatvorenim regulatorima, dok se sve komande obavljaju na ogromnim Touch Screenovima od 22 pa do 50 Zolla a u pojedinim slucajevima i vecim.
Promijenjeno od tranzit (29.11.2013 u 18:33 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|