|
![]() |
#24 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]() Citat:
Dodato: Nije Mile to misljenje, to je cinjenica i tu nema ni ukusa, ni misljenja. "Voda je mokra i u tecnom je stanju" nije misljenje, vec cinjenica, o kojoj je uzaludno i bespotrebno raspravljati. Potpuno isto i tvoja tvrdnja o razlici izmedju kvaliteta hardwerskih komponenata PA3X i Tyrosa (nema veze kojeg) je status quo, za koji postoje razlozi i cvrsti argumenti tehnicke prirode, koji se daju pobrojati i specificirati brojevima, odnosno vrijednostima. To ne moze da slaze, niti je ikada slagalo. Pogotovo sto je i sam Sampling ROM Yamahinih aranzera ozbiljnije uradjen. Nisu to nekakve ogromne razlike ali su evidentne. Tu treba jednostavno biti iskren, prije svega prema sebi a onda i svima ostalima. Ta pomenute kvalitetnije hardwerske komponente se ne mogu negirati ma koliko to neko pokusavao. Uz to dolazi i kvalitativna razlika u efektima, koja zaokruzuje sliku. Sve je ovo vrlo lako i prosto objaniti. Yamaha jednostavno ima dalek, daleko vise iskustva i kada se radi o AD/DA konverterima jer je jedan od pionira na polju Digital Mixera (gdje Korga nikako nema), zatim u pogledu efekata gdje je Yamaha imala nekoliko fenomenalnih Efekt uredjaja u svom kontigentu, a samim tim i ogromno iskustvo koje je ugradila i u svoje instrumente. Imala je Yamaha i Hardware Samplere A-Serije koji su bili solidni, Korg ni ovdje nije izdao nista tokom sveg svog bitisanja. Kako vidimo ta razlika u kvalitetu hardwerskih komponenata ima i svoje debele razloge i mislim da bi ipak trebalo prestati sa beznadeznom diskusijom i mjerenjem "ciji je veci" je misljenja su jedno, a nepobitne cinjeniv´ce sasvin drugo. Promijenjeno od tranzit (28.11.2013 u 03:43 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | branoy (28.11.2013) |
Favoriti |
|
|