Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Alati tema Display Modes
Star 25.11.2013, 00:33   #7
jaskooo
Drugar foruma

jaskooo's Avatar

Registrovan/a dana: 25.05.2004
Mjesto: Živinice
Godina: 44
Downloads: 3969
Uploads: 13
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
jaskooo befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od casper Pokaži Post
@jaskooo - jesi li živ

Nisam nikada imao PSR9000 u rukama ali koliko vidim u manualu str. 118. trebaš u BASIC TAB-u stisnuti STEP BEC i otvara se prozor (slika1) u kojem možeš postavljati vrijednosti za pojedine kontrole. Tu se nalazi ono što ti treba.

Predlažem da pogledaš program MixMaster gdje to isto možeš napraviti ali u računalu (slika2). Možda je tako brže i preglednije.

Najpreciznija podešavanja su moguća u XGWorksu gdje možeš do zadnjih detalja utjecati na karakteristike kanala u Stylu. (slika3.) Donja dva prozora prikazuju podešavanja 12 kanala. Postavki je toliko da ti se zavrti u glavi, i tako djeluješ na svaku traku u stylu pojedinačno. Slika 4 i 5 pokazuju brojčana podešavanja dok istu stvar u grafici možeš raditi tamo gdje je žuti krug na slici3.

Baš sam se zaigrao s opisom , a tebe nema.
Kažem, nisam koristio PSR9000 ali je princip za podešavanje Yamahinih Stylova isti.
hehe tu sam,neko mi mazno password,dabogda mu ne trebao . hvala ti care dok me nije bilo vec sam otkrio ono sto me zanimalo,pa da pojasnim.
naime kad se ide na style edit u full modu, jednostsavno se pozove i mix konzola tu se posebno postave parametri za pojedine dijelove ritma i onda se to sve lijepo usnimi i ostaje tako . hvala opet na pomoci,ako sta kome bude trebalo od mene tu sam

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 14:08

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije