Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 07.11.2013, 13:23   #231
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Nije nevjerojatno, to je Yamaha .... :-) samo je trebaš upoznati. A vjeruj mi, zagrebao si tek po površini.

Pitanja nisam baš shvatio.
Moraš znati da je OTS uvijek vezan uz Style. On nije direktno vezan uz pohranu u registracije. Ako ga ipak želiš, recimo soundove sa OTS3 imati u registraciji, radiš ovako. Pozoveš taj OTS3, soundovi se postavljaju u PART SELECT, nakon toga samo kreiraš Registraciju sa čekiranim VOICES. Na taj način si "kopirao" OTS3 u registraciju.

Imena pojedinih registaracija mijenjaš tako da stisneš EDIT u donjem lijevom kutu, a nakon toga imenuješ svaku pojedinačno.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg 2013-11-07_100148.jpg (38,1 KB, 64x skinuto)
Highslide JS
casper je offline   Reply With Quote
Star 07.11.2013, 17:55   #232
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Kad smo kod ekrančića, texta i prikaza na njih s Tyrosa. Pogledajte ovog "monstuma" od 18". Malo djeluje smiješno ali je zato "komforno".
Grafički Fajlovi
File Type: jpg 2013-11-07_175152.jpg (63,5 KB, 63x skinuto)
Highslide JS
Star 07.11.2013, 21:32   #233
tyros2
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
tyros2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od casper Pokaži Post
Nejasno i konfuzno. Što si u stvari htio reči?

@VUNIMRAV - je pitao

Kopiranje RHY u PHR je tehnički izvodivo ali ima smisla isto kao i drvena peć.

Bubanj traka ce funkcionisati potpuno korektno u bilo kojoj ACMP traci ukljucujuci i "fraze",ukoliko je ACMP ukljucen,znaci kompletna pratnja ritma!

Znaci moze!!!

Kao sto sam i rekao sto ljudi sto cudi,ali nevidim razlog da je to nekorisno,zasto bi bilo?

Ukoliko nekome odgovara i takav nacin rada onda nevidim razloga da je to drveni sporet.

Licno posjedujem paar takvih ritmova u kojima su mi tarabuke na nekojoj od ACMP traka i oni rade sasvim korektno!

Pozzz!
tyros2 je offline   Reply With Quote
Star 07.11.2013, 22:22   #234
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Citat:
Originalno postovano od tyros2 Pokaži Post
Bubanj traka ce funkcionisati potpuno korektno u bilo kojoj ACMP traci ukljucujuci i "fraze",ukoliko je ACMP ukljucen,znaci kompletna pratnja ritma!
Ajde mi molim te postavi sound Standard kit-a u PHR1, PHR2. Bit će dovoljna fotka ekrana, ne moraš slati Style.

Tarabuke si vjerojatno postavio kao VOICES u neki od kanala Styla. To sam i ponudio VUNIMRAV-u kao (lošije) rješenje.

Citat:
Od tih bongosa napravi voices i onda će moći svirati na CHD1, PAD ILI PHR1,2.
Ne radi se o tome da li je korisno ili ne, to je jednostavno neizvodivo i nemoj tvrdoglavo širiti dezinformacije.
Star 08.11.2013, 02:54   #235
tyros2
Odomaćeni član

Standard

Kolega Casper:

Izuzetno te cijenim kao vrsnog poznavalaca yamahinih aranzera.

Kao sto sam rekao I ja se druzim sa yamahinim aranzerima poduze vrijeme I upucen sam u njih ali bih rekao ni izbliza kao sto si ti!

Citajuci tvoje postove do sada iz mnogih sam naucio sto sta!Stoga mi nije namjera da se ovdje nadgovaram niti imam namjeru da sirim dezinformacije!Cilj mi je pomoci prije svega ako sam u mogucnosti.

Da se sad vratim na temuubanj traku sa bilo kojim internim drum setom je moguce kopirati cak u samom Tyrosu bez pomoci racunara u bilo koju traku od 8 mogucih koliko ih se nalazi u samom ritmu!

Posao jeste slozen,naporan dug, ali je MOGUC!

Kao sto sam i rekao INTERNI bubanj nece moci svirati u ACMP kanalima ako nije pratnja (ACMP) ukljucena!

Naravno nakon njegovog postavljanja u neku od "fraza" necemo biti u mogucnosti da ga vidimo na nacin kao kad odabiramo drum kit u Ritam2 traci,ali kao sto je moguce ucitati odnosno kopirati regularan custom voice na traku Ritam2 (I naravno nismo u mogucnosti da ga vidimo),tako je moguce kopirati interni drum kit sa Ritam trake!

U samom Editu preko MSB , LSB I Program change je uz malo maste ,vremena I truda svasta je moguce!

Veliki pozdrav!
Star 08.11.2013, 03:33   #236
Bokic
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 18.09.2007
Downloads: 749
Uploads: 16
Rekao HVALA: 103
Zahvalili mu 63 puta u 60 Postova
Instrumenti: Genos
Bokic ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

tyros2,
ovo sa promenom MSB, LSB i Pr.Change mi je jasno i znam da radi.
Ali kako kopiras Rhythm2 u npr. Phrase1 ?
Pada mi na pamet iz istog style-a sa drugim imenom pa sa funkcijom Ensemble, mada nisam probao.
Bokic je offline   Reply With Quote
Star 08.11.2013, 10:09   #237
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Citat:
Kolega Casper:

Da se sad vratim na temu bubanj traku sa bilo kojim internim drum setom je moguce kopirati cak u samom Tyrosu bez pomoci racunara u bilo koju traku od 8 mogucih koliko ih se nalazi u samom ritmu!

Posao jeste slozen,naporan dug, ali je MOGUC!
Kao što već rekoh prije i tu se slažemo, moguće je, ali što vrijedi kada neće funkcionirati.

Citat:

Naravno nakon njegovog postavljanja u neku od "fraza" necemo biti u mogucnosti da ga vidimo na nacin kao kad odabiramo drum kit u Ritam2 traci,ali kao sto je moguce ucitati odnosno kopirati regularan custom voice na traku Ritam2 (I naravno nismo u mogucnosti da ga vidimo),tako je moguce kopirati interni drum kit sa Ritam trake!

U samom Editu preko MSB , LSB I Program change je uz malo maste ,vremena I truda svasta je moguce!

Veliki pozdrav!
I tu se slažemo, nećemo ga vidjeti. Ali ono što ti cijelo vrijeme ponavljam, nećemo ga niti čuti.

Nisam ljudima na temi želio komplicirati s pojmovima MSB i LSB. Kad ih već spominješ, pokušaj postaviti MSB na 127 (u klavijaturi ili nekim soft editorom) pa ćeš vidjeti (čuti) kako taj bubanj svira. Čuje se zvuk piana. Isto kao drvena peć, moguće ju je napraviti ali od nje nikakve koristi.
Star 08.11.2013, 10:28   #238
tyros2
Odomaćeni član

Standard

OK kolega dragi.

Ne preostaje mi nista drugo nego da uploadujem primjer-ritam!

Ritam cu postaviti u Download sekciju da ga mogu svi probati koji zele!Rijec je o ritmu 7/8 koji se zove "Sedmica-phraze"

Taj sam ritam sinoc napravio u samoj klavijaturi bez programa a svi koji ga probaju neka procjene da li se cuje klavir ili normalan bubanj!

U RHY2 traci je standard kit-live,a taj isti kit je u CHD2 traci I potpuno ce isto raditi kao I RHY2!
Ritam je jednostavan bez prelaza za kompleksniji bi mi ipak trebalo malo vise vremena!

Pozdrav!
Star 08.11.2013, 15:21   #239
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
VUNIMRAV ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ja o tome najmanje znam-gotovo nista,ali sam pitanje postavio zato sto sam imao jedan ritam(JV) sam poznatim prelazima na jednom "fill".Znaci na pozivanje "fil" odaZivao se prelaz poznatog zvuka 'elektronaca' iz 80-ih a smesteno je bilo na "phr2".
E,sad kako i sta jbg ga!
VUNIMRAV je offline   Reply With Quote
Star 08.11.2013, 16:04   #240
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

@VUNIMRAV - taj elektronac je vjerojatno bio VOICE, ali nebitno sad i nemoj se (više) opterećivati s tim, ako želiš bongose kao 3 liniju bubnja u Stylu odradi MULTIVOICES kao što sam ti predložio

Ili pročitaj što će odgovoriti tyros2 pa napravi po njegovome

@tyros2 - vidi vraga, zgurao si ti njega u CHD2, sad lijepo objasni čovjeku kako si to napravio i koja je upotrebna vrijednost istoga, ima li više smisla od drvene peći?
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 19:32

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije