|
|
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, èi¹æenja, izmena dirki, mikroprekidaèa, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Poèetnik forumacije!
|
![]()
U ovom postu æu vam objasniti kako rastaviti G800 i oèistiti gumice koje ako su zaprljane dovode do toga da neki tonovi sviraju glasnije.
Dakle ako to radite kuæi naj lak¹e je da klavijaturu stavite na krevet sa licem na dole (tako neæete o¹tetiti potenciometre ispod displeja) jer je jako te¹ka 18 Kg. Zatim odvrnete sve ¹arafe koje se nalaze na dnu klavijature.Ima ih dosta i svi su isti. Neka vam neko pomogne da okrente klavijaturu i zatim otklopite gurnji dio kao na slici dva. Samo lagano prebacite gornju ploèu a kablove ne morate iskopèavati jer su dovoljne du¾ine da se mo¾e prebaciti. ![]() ![]() Da bi skinuli dirke otkopèate crvene konektore sa matiène ploèe ima ih dva. ![]() ![]() Zatim odvrnete dva ¹arafa koja sa unutra¹nje strane dr¾e komplet dirke. Jedan je pored flopija drugi je desno pored d¾eka za slu¹alice. ![]() Zatim skinete komplet dirke i ostaje vam samo ¹asija. Iskoristite priliku i usisajte unutra¹njost jer je uvjek pra¹njava. ![]() Dolazi na red da sa sklopa dirki skinete ¹tampane ploèe sa gumicama, ima ih dve ploèe.Znaèi okrenete dirke i poskidate sve ¹arafe ¹to dr¾e ploèe. ![]() Dolazite do veoma pra¹njavih gumica. ![]() ![]() Polako odvojite gumice od ¹tampane ploèe , krenete od jednog kraja. Ja sam èistio red po red da ne bih pomje¹ao gumice, znaèi vraæao sam ih na isto mjesto gdje su i bile.Gumice na sebi imaju klinove koji ulaze u ploèu i to ih u stvari i dr¾i, pra¹ina se skupi na grafitnim kontaktima i brlja dinamiku , dovoljno je da oèistite pra¹inu èetkicom, NE KORISTITI NIKAKVA SREDSTVA.Ja sam koristio obiènu èetkicu za zube. ![]() ![]() ![]() Kada se ploèa i gumice oèiste to izgleda ovako. ![]() Vratite gumice na njihovo mjesto , iskoristite priliku da sa dolje strane dirki oèistite pra¹inu (usisivaèem) i polako za¹arafite ploèe na dirke i sastavite klavijaturu. Iskoristio sam priliku da uslikam volume potenciometar koji se nalazi prièvr¹æen sa 4 ¹arafa na ¹asiju i prikljuèen sa jednim konektorom . U koliko vam je neispravan potenciometar morate ga odlemiti i zamjeniti novim. Mo¾ete skinuti polèu sa potenciometrom i odnjeti elektonièaru da vam zamjeni pa ju ponovo vratiti na klavijaturu , to govorim u sluèaju da je elktonièar daleko te da ne nosite komplet klavijaturu. Pozdrav. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Ælan 4 Vam se zahvalio, zdravkoco, za koristan post: |
![]() |
#2 |
Poèetnik forumacije!
Registrovan/a dana: 30.05.2012
Mjesto: Beograd
Downloads: 0
Uploads: 2
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: KORG LE, KORG PA60HD, HARMONIKA
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
Svaka cast na objasnjenju! Detaljno i jasno. To je ono : "slika govori vise od hiljadu reci". Nadam se da ces uskoro i neki korgov model da otvaras...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|