|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.07.2010
Mjesto: Melenci
Downloads: 1138
Uploads: 14
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Technics sx kn5000 i Korg Triton le
Interesi: Elektroservis audio i TV opreme,muzika
![]() |
![]()
Pozdrav svima,imam korga i3 od skoro,dosao kod mene u neki dug al ima problem sa flopi citacem.Klavijatura kad se upali radi normalno,ubacim disketu koja je prethodno formatirana na 720kb,krene da ocitava i izbaci "error:can't read floppy disc",od deset novih disketa ni jednu nece da ocita,probao sam sa zamenom flopi citaca,ali i dalje izbaciva samo no disc drive...ako neko moze da mi pomogne u resavanju problema molio bih?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
verovatno da ni taj drugi nije ispravan ili je ubacen obican flopi od korga is35,40,pa50,60,80,jer nisu isti,za i3,x3 je mnogo tesko naci flopi jedinicu.
![]() |
#3 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
da li imas predstavu koja flopi jedinica moze da ide u zamenu za frabicki citac? kao sto je bilo na rolanda g serije da je pasovalo par modela,tako mozda i za ovo nesto postoji....?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
samo fabricki,jer na is seriju i pa50,60,80 moze obicna flopi jedinica koja ide u racunare pentium 1,2,3,4,ali sa i3 i X3 je druga prica,kod njih je 2dd Fdd,mnogo je tesko naci flopi za ove modele,novih vise nema,samo ako naletis na polovan negde.
![]() |
#5 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
opet ja sa tim flopijem,mucim i sebe a vas ovde...mozda ce neko divljati i kazati da smaram,ali zaista mi je potrebna pomoc,nisam pri novcima za bolji aranzer,a na ovaj mi trebaju ti pusti ritmovi a neznam nacina kako bih se mogli ubaciti sem preko flopija...da li neko moze pomoci ista oko ovoga?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
pa jedino da vidis dali i3 podrzava da umesto flopy jedinice ubacis Flopy-USB emulator.
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.11.2008
Downloads: 530
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
kad ubacis disketu jel mozes vidjeti nazive fajlova koji su na njoj ?
ako je do toga onda to riješiš za par sekundi . u globalu pronađi opciju protection (tako nesto) vidjet ces na dnu ekrana arr protect , prog protect, sty protect mislim da bi sve trebalo biti na off . probaj pa vidi . ovo ti je dobra stvar , kad uspijes sredit set spremis ga i ukljucis protekciju . |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
nemore nikako,ubacim disketu sa setom,vrti i ispise na ekran can't read disc,probam da formatiram i taman kad treba da zavrsi opet isto ispise
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Ima da se kupi ( retko je naći ali ima, viđao sam po oglasima) disketa za čišćenje floppy glava. Ukoliko nema sama disketa potraži set za čišćenje glava. Trebalo bi biti u nekim prodavnicama kompjuterske opreme. Probaj sa tim. On ukoliko vrti disketu ,,normalnom " brzinom i ne krlja ili ne usporava, trebalo bi ovo da pomogne. Nisam stručan za I3 ali zar nije floppy drive isti kao kod sličnih generacija klavijatura? Proveri da li je napojni kabal ( komunikacioni) isti kao kod compa koji ima floppy drive. Da li ima isto pinova, plastikica - džeksna ako ne paše ona se malo zareže pa prilepi... tako sam uradio nekada na E-96 tici.
Dodato: Nešto je pisano i ovde na tu temu: http://www.yu-midi.org/forum/archive...hp/t-7661.html Ili ova solucija: Dodato: ..... Kao što je već rekao ACACASPER
PRE PUŠTANJA JEZIKA U POGON, OBAVEZNO PROVERITI DA LI JE MOZAK UKLJUČEN. ![]() Promijenjeno od rolandx (19.09.2013 u 15:59 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
nema tu popravke i ciscenja,njemu je u kvaru flopi jedinica,tu spasa njoj nema,jedino resenje je ili druga flopi jedinica ili emulator.
![]() |
|
Favoriti |
|
|