|
![]() |
#891 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ma Zeljko je cudo prirode.TATA RODITELJ STARATELJ.
![]() |
#892 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
De Nele nemoj da me toliko falis.Evo me sad gledam skromno u pod,kao sto rece onaj Djura u jednim od emisija i sad se crvenim koliko me stid i ne znam sta da Kazem
![]() Dodato: Jbg.nije ovo teska pjesma,ovo bi mogla da otpjeva i moja pokojna baba ![]() Promijenjeno od zeljko (06.09.2013 u 00:21 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#893 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
![]() |
![]() Citat:
Sent from S⁴
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Vex za ovaj koristan post: | zeljko (08.09.2013) |
![]() |
#894 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ako si pazljivo pregledao snimak od Delamara i pazljivo citao moje postove i privatne poruke u kojima sam pisao o snimanju vokala, lako ces zakljuciti da smo i taj Delamarov tip i ja, rekli potpuno istu stvar. Naravno, on je to na snimku dosta pojednostavio i skratio jer tu ima mogo, mnogo vise da se isprica ali je veoma dobro kao jedna zdrava osnova od koje treba krenuti u izucavanju Recordinga. Pitas sta ce mu dva mikrofona... i tu je bio skroman... licno koristim osam razlicitih mikrofona, naravno ne sve istovremeno ali ponekad i dva ili tri odjednom. Radi se o tome, da su pojedini mikrofoni predestinirani za snimanje odredjenih vokala (ili instrumenata), pa tako se desava da je neki od mikrofona bolje upotirjebiti za zenski vokal, recimo alt, a opet neki drugi za malo visi sopran. Jednostavno vise odgovara i snimak je bolji. Ponekad je to veoma ostro na granici pa se onda praktikuje istovremeno snimanje vokala preko dva mikrofona, na dvije trake a kasnije ce se odluciti (u miksu) koji snimak vise odgovara odnosno, koji se bolje cuje u aranzmanu. Tip je pomenuo i par sitnih "trikova" koje on koristi, kao sto je bilo da mikrofon postavlja u sredinu sobe ili da ga pod manjim uglom nagne prema podu. I o tome sam ti pisao, kada sam ti savjetovao da pjevac nikada ne pjeva direktno u centar membrane odnosno, pod pravim uglom u odnosu na membranu vec da ga za dlaku pomjeris u jednu stranu. To je moj nacin snimanja koji mi daje najbolje rezultate ali samo sa odredjenim vokalima. Za neke naginjem mikrofon, kao i on, prema podu, a za neke i u suprotnom smjeru. Zavisi sve od toga kakav je vokal u pitanju. Snimanje vokala je jos i najednostavnije, sta se sve radi kada se treba snimati recimo, akusticka gitara. Kako vidis, jedno ogromno polje za koje treba dosta, dosta vremena da se upozna kako valja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Rode je zaista dobar mikrofon, ne zato sto ga trenutno imam vec zato sto sam izmenjao nekolicinu niskobudzetnih mikrofona I od kad sam uzeo Rode, ne pomisljam na drugo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Banovan!
![]() |
![]()
Taj Rode koji ti imas, je zaista sasvim pristojan mikrofon za novac za koji se da nabaviti. Rekao bih, jedan od visoko kotiranih "best buy" mikrofona.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Nije mi se ukazala prilika da probam neki od ovih "high end" mikrofona a mozda I nece u skorijoj buducnosti pa se ne razumem u njih osim u slike I cene na njima
![]() Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Banovan!
![]() |
![]()
Nasao sam na internetu jedan prodaje Rode Mikrofon NT1-A komplet za 75 eura pa me zanima kad smo vec kod mikrofona kakav je taj i da li vrijedi te pare?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Banovan!
![]() |
![]()
Ukoliko daje pauka i Pop Filter uz NT1-A, uzimaj odmah i ne pitaj nista.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Banovan!
![]() |
![]()
Evo bas sam sad dobio mail..neka zenska prodaje
![]() A de mi reci jel bolji ovaj N1 rode od ovog moga beringer B1? Dodato: Izgleda samo dodje mikrofon,pauk i neka torbica sad sam bolje procitao..Nema veze ja Imam Pop filter Dodato: i garancija karta 10 godina Promijenjeno od zeljko (08.09.2013 u 23:58 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|