|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Slazem se sa tobom Tranzit, ja i nikad ne delim sint na vise out-a, uvek mi sve ide preko 1L/mono, tako mi zvuci mnogo bolje (bar po moj ukus). Ali mi je palo cudno zasto ne mogu da podelim 1 OUTPUT kao sto sam objasnio gore, sada neznam dali je to neki kvar na moj sint ili je nemoguce uraditi to :O
![]() Promijenjeno od Jovan4e (08.08.2013 u 03:02 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Aco, mislim da on i dalje ne razumije o cemu se radi. Procitaj pazljivije njegov odgovor na moj post. On inace vodi i ritam i solo partove mono. Problem je cini se jezik, ap se ne razumijemo bas najbolje.
Jovane, ne bi trebalo da vodis ritam na Output 1L, a solo na Output 1R. Tako dobijas upravo ono sto sam opisao u proslom postu, znaci sve instrumente ritam sekcije na istom mjestu. To je najgori moguci izbor na jednom aranzeru. Na taj nacin gubis realnu sliku orkestra jer nisu rasporedjeni u prostoru, kao sto je to inace slucaj sa realnim, zivim orkestrom. Ma kako se tebi cinilo da bolje zvuci kada vodis ritam sekciju mono, to nije uredu. Poradi malo na mikseru, odnosno ekvilajzeru. Ostavi sve style trake na Output 1 L/R, a ako bas hoces da imas solo odvojen, mozes ga odvesti na Output 2 L/R. Ovdje cak mozes solo voditi mono, recimo na Output 2L a Bass traku iz Stylea na Output 2R radi bolje kontrole na mikseru jer kod G1000 pojedini soundi nisu samplovani kao stereo waveovi, pa je sasvim svejedno ukoliko ih vodis na mono izlaz posto im svakako dodajes efekte sa eksternog miksera. U svakom slucaju, ostatak instrumenata ritam sekcije (pogotovo Drums), mora ici na Output 1 L/R u stereo zvucnoj slici. Nemas potrebe da strahujes da li ti je instrument uredu, tu je sve garantovano ispravno, a to sto nisi uspio da posaljes ritam na jedan kanal je vjerovatno iz razloga koji ti je Aca napomenuo. Promijenjeno od tranzit (08.08.2013 u 06:36 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | Jovan4e (08.08.2013) |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
Nismo se razumeli dobro druze Tranzit
![]() ![]() Aca - Jeste druze, okrenuo sam panoramu na svaku traku sa Stilova desno, i svaki upper na levu stranu, i kao sto sam rekao daje rezultat, ali samo preko izlaza za slusalice, ne i na OUTPUT 1 kanale. Ovo mi je slucajno juce palo na pamet da podelim i otkrio sam da ne mogu da uradim to ![]() ![]() HVALA NA VELIKO OBJASNENJE DRUZE TRANZIT ! nadam se da si me sada razumeo sta sam hteo da kazem i zato sve sto izlazi iz klavijature ispracam preko jedan out ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 08.08.2013
Downloads: 170
Rekao HVALA: 91
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav,
ako do sada još nisi rešio ova 4 izlaza, (kažeš da je suvi zvuk bez efekata), no meni to ne smeta, ali imam ja za to poseban mali mixer samo za klaviaturo, pa tamo stavim efekat, volumen i ostalo.. pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Naravno da su posebni izlazi bez efekata, inace ne bi imali smisla. Na posebne izlaze se vode Style ili Solo partovi koje hocemo na mikseru da obradimo, cemu bi onda sluzili interni efekti na njima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|