|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 31.01.2012
Mjesto: Banja Luka
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 21
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Roland G1000
Interesi: ex. strelac
![]() |
![]()
dobar dan, makara je meni vec odavno svanulo.
moze li mi neko reci kako da na istom ritmu mjenjam boju u toku pjesme, jer cim promjenim boju automacki se promjeni i ritam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 15.12.2008
Downloads: 596
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 17 puta u 16 Postova
![]() |
![]()
Davnooo sam imao g-1000 ali koliko se sjecam na desnoj strani klavijature ima natpis crveni (narandzasti) ''performance memory'' odmah ispod imas taster ''style''. Dok je on upaljen nece ti se vise mijenjati ritam.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio just_be za ovaj koristan post: | micobl1 (17.07.2013) |
![]() |
#3 | |
Početnik forumacije!
![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Da ne ispadne da kopiram post gore od kolege @just_be, samo da potvrdim to sto ti je on rekao....Tacnije, sa desne strane klavijature pod delom "Performance memory" imas 4 tastera: Style&Song, Tones, KBD Mode, Transposer. Na samom paljenju klavijature se obicno pale (zakljucavaju) ove opcije: Style&Song, KBD Mode i Transposer....U ovom slucaju, Style&Song je taster koji tebi treba koji sluzi da zakljuca tzv. brzu promenu boje bilo na tasterima "Down" i "Up" koji se nalaze odma levo od ovih tastera za zakljucavanje, bilo direktnim ukucavanjem....Pozdrav
![]()
[IMG]http://dc613.*******.com/img/_agad48s/s3/0.4491904543559744/Roland_2.jpg[/IMG] Promijenjeno od AcaG600 (17.07.2013 u 16:30 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio AcaG600 za ovaj koristan post: | micobl1 (19.07.2013) |
![]() |
#5 | |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
hvala vam na pomoci. to je TO.
Dodato: Citat:
Promijenjeno od micobl1 (19.07.2013 u 20:41 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Secam se dok sam imao G600 da kada se upali "inteligentni" rezim rada vezan za akorde, ako pritisnem jednu dirku, svirace pun akord kao i sto sam kazes, ali svirace sve dok klavijaturu ne ugasim, a ne dok ne promenim ritam ili boju....To sam 99% siguran....Nego sad mi malo nije jasno....Na G600 je taj fazon radio sve dok se klavijatura ne ugasi, a evo sam upravo sad probao i na svom Rolandu VA-5 da upalim inteligent mod za akorde i nije mi promenio na standard ni kada sam menjao ni ritmove, a ni boje....A ni prethodni G600 nije menjao....Hmmm....A da probas ovako....Upalis klavijaturu....Prvo sto uradis izaberes inteligent mod, izadjes, izaberes prvu boju iz performansi da ti ucita efekte ili taster za boje, nebitno, i onda uradis one Lock opcije o kojima smo vec pricali, pa da onda probas....Zanimljiv problemcic....Probaj ovo, pa ce da vidimo sta dalje....Pozdrav
![]()
Sledeći član vam se zahvalio AcaG600 za ovaj koristan post: | micobl1 (22.07.2013) |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Problem rjesen naravno uz tvoju pomoc
![]() Na PERFORMANCE MEMORY je potrebno zakljucati KBD MODE Veliko hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.06.2013
Mjesto: Beograd
Godina: 46
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Tyros
![]() |
![]()
Taj problem se desava zato sto je u performansama memorisano da bude druga vrsta pratnje. Potrebno je da inteligent pratnju memorises u svaku perfomansu. Preko KGB tastera mozes ali u tom slucaju ako bi nekad hteo da promenis podesavanja vezano za split, lower, manual bas, aranger hold itd. i to memorises u perfomansu. Biranjem druge opet bi se vratila druga vrsta pratnje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|