|
|
Editori ritmova Editori ritmova - Najbolji prijatelj jednog klavijaturiste... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Postoje dva programa za obradu CASM podataka. Ja koristim CASM editor od Osenenka. Varaš se ako misliš da nema puno funkcija, ima ih stvarno mnogo i to dokazuje kako je struktura Styla doista složena. Na jednom drugom forumu sam pisao precizne upute o tome što napraviti kako bi se sačuvale postavke CASM-a, pa ću taj sadržaj samo C/P ovdje. S obzirom da sam ja autor materijala nadam se da nema potrebe navoditi izvornik i da sa C/P neću kršiti forumska pravila.
@ramario - googlaj Yamaha Osenenko i skini CASM editor, nakon toga radi po uputama, kada i ako štogod zapne - pitaj 1. Ako se radi o SFF2 Stylu, treba ga konvertirati u SFF1 2. Otvaramo CASM editor i u njega pozvamo Style, File > Open (F3) 3. Razdvajamo Style na MIDI i CASM File > Export to ... i potvrđujemo s EXPORT (slika 1.) 4. Dobili smo tri fajla sa extenzijama .add, .csm i .mid i sa prefiksom # ispred imena 5. Obrađujemo MIDI s editorom i pohranjujemo ga na istu lokaciju 6. U CASM editor pozivamo tri fajla s File > Import from ... i potvrđujemo s IMPORT 7. Na kraju pohranjujemo Style sa File > Save as (F2) Ako se pozna CASM struktura možemo editirati Style prije pohrane. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | VUNIMRAV (08.07.2013) |
Favoriti |
|
|