|
|
![]() |
#1 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Boki,kad ti Tranzit uradi remiks tvojih snimaka postavi ih da cujemo razliku.Tvoji snimci su sasvim dobri i u skladu sa tvojim razmisljanjima kako to treba da zvuci.
I ja sam primetio da ti je BAS nizi i da bi trebao da bude dominantniji u snimcima i da imas u postavci malo vise srednjih tonova (sto kaze Tranzit 5KHz i 6 KHz).Te frekvencije treba malo ubiti i pojacati bas i onda ce snimak biti tip top.
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
File je obradjen, mada to nije bio nikakav poseban Remix, vec jednostavni mastering koji se moze imati i na bini ili u vidu hardver uredjaja ili kao softver preko Laptopa i dobre audio karte. Nesto malo sam podigao bass i smanjio one "vristece" frekvencije, zatim sam malo rasirio snimak, pa ga propustio kroz mekani kompresor i na kraju maksimizirao. Sve ovo i to ovim redom kako sam napisao, i ucinkom koji ce se cuti, je moguce imati i na Live svirci, sto znatno podize kvalitet bilo kojeg aranzera, odnosno instrumenta. Boban ce vjerovatno postaviti taj obradjeni file, da bi se cula razlika. Nisam htio to sam da uradim jer ipak je to Bobanov materijal pa ne bi bio red.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ko zna zna a u tome si tranziv velicanstven sto sam se uverio u tvojoj demo sekciji.
![]() |
#4 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Bata Nele,ovo o semplovima sam pricao uopsteno bez ikakvih izuzetaka kojih,nadam se za moje dobro da, ima u dovoljnom broju....Sto se arangerskog dela tice kod semplera tu nema nekih zamerki mada i to iz objektivnih razloga,vecina koristi par basova i par setova bubnjeva kako bi izbegla mukotrpan posao oko sredjivanja jacina ritmova gde je osnovni cilj sto manja korekcija jacine u toku svirke.Jos nesto da kazem kako bi me sto bolje razumeo,ja sam pristalica toga da aranger treba da zvuci vise studijski nego li kao rastimovana banda pijanih i neizivljenih budala.Naravno ne treba ici u krajnost,treba dati masti na volju i pustiti da sve to dobije licni pecat..
Evo fajla,mozda necete primetiti razliku slusanjem samo ovog fajla,vec cete morati direktno uporediti snimke ukoliko slusate na nekom manje kvalitetnom uredjaju. Evo i linka http://www.*******.com/music/mEBq1YR...r_leveler.html Promijenjeno od skoricnik (23.06.2013 u 16:35 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|