|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
tu i nema nekog pravila sve sto vise znas bolje za tebe,ne samo pop-rock repertoar nego i narodni,sa brojem od 350-400 mozes raditi letnje baste,klubove i slicno,ali najjaca skola za narodnjake su kafane,tu se jedan muzicar u potpunosti izskoluje za tezge,ja sam poceo kao mali u kafani od 7og razreda,naravno sada radim i klubsku svirku i tezge.
Sledeći član vam se zahvalio acakasper za ovaj koristan post: | icceman (12.06.2013) |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 16.12.2009
Mjesto: Nis
Downloads: 1499
Uploads: 2
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 26 puta u 26 Postova
Instrumenti: Roland VA76/Roland Fantom S
![]() |
![]()
Slazem se sa kolegom @acakasper. Za kafice, zurke, letnje baste klubive i ostale manje svirke, dovoljno ti je nekih 400 pesama, i to u najboljem slucaju s obzirom koje se pesme vrte i sta se trazi. Ali vec svadbe, veca veselja itd. mora to mnooogo obimnije da bude, a to se stice vremenom..na takvim svirkama nikad ne znas kome ce sta da padne na pamet da trazi a tek ne znas sta ce da mu padne na pamet da uradi ako slucajno ne znas da odsviras/otpevas to
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio hadzidinic za ovaj koristan post: | icceman (12.06.2013) |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Kolega, tema je i glasila ... po kafićima restoranima i slično... svadba je druga priča
![]()
Sledeći član vam se zahvalio rolandx za ovaj koristan post: | icceman (12.06.2013) |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
da ali uopsteno o repertoaru pesama,ne manje znanja za kafice i klubove,nego moze se svirati i sa navezbanih 300-400 pesama programskog repertoara,dok to ne bi islo na tezgama,i kafanama,sasvim druga prica tamo nema neznam,i ako neznam ZNAM.Slazes se kolega Rolandx???
Sledeći član vam se zahvalio acakasper za ovaj koristan post: | icceman (12.06.2013) |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.05.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Kapiram ja ljudi sta vi pricate, ne mislim ja ni da idem odmah da sviram svadbu kad bih krenuo da sviram, nego sam mislio manje svirke, tipa 4-5 sati petak, subota i slicno, znaci kafic, klub, restoran, basta, pa i poneka matura recimo, rodjendan, razne proslave a da nisu svadbe, ispracaji, tj. sve one koje proslave/zurke koje ne zahtevaju skinute sve svadbarske pesme i pesme tog tipa, razumemo se...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Vec i za mature i rodjendane mora siri repertoar,posebno kada matura 10godina i vise,a i rodjendani znaju da izadju iz standardnog repertoara.
![]() |
Favoriti |
|
|