|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Odomaćeni član
|
![]()
E ljudi, nemojte mnogo da tupite, bez te licence niko nece dobiti muzicku vizu. U ambasadi jedino priznaju licence izdate u UEUIS. 95 posto vas koji komentarisete celu tu situaciju nikada nije bilo ni na jednom sastanku udruzenja, da cuje o cemu se tamo govori.
To nije nikakvo Djokicevo udruzenje, vec udruzenje Estradnih Umetnika I Izvodjaca Srbije. Djokic je jednostavno u periodu kad je poceo da se sprovodi taj zakon bio predsednik udruzenja, a na proslom sastanku udruzenje je dobilo novog predsednika, Danku Stojiljkovic. Tako da sad mozete da kazete "Dankino udruzenje" I nije mi jasno zasto uvek kada treba da se sprovdi neki zakon od toga ljudi naprave problem. Tacno, u SRB maltene niko od kafedzija ne trazi licencu, osim ako nije dobio "po usima" Kod nas je obavezno i vezivanje sigurnosnog pojasa u automobili, pa svaki 5 vozac ima vezan pojas. Ali ako se zakucaju, ovaj sa pojasom ce u 99 posto slucajeva bolje proci. Slicno je i sa licencama. Kao sto rekoh probajte da zatrazite muzicarsku vizu preko licence koja nije overena u UEUIS, i videcete da necete dobiti. E a da ste imali "vezan pojas" izasli biste iz zemlje. Pa jel vi mislite da ste napametniji, a da su Nada Topcagic, Brena, Ceca, Ljuba Lukic, sve zvezde granda .... i drugi budale, pa su dolazili po tu licencu, ili su morali. Polaganje nije nikakav bauk, niko vam nece glavu odseci, a mogu vam reci da 99,9 posto ljudi dobije licencu, imeni je licno zao sto je tako, jer kad bi se to saseklo u korenu ne bi mogao svaki qrac da kaze da je muzicar, pa bi cene za NG i druge proslave bile mnogo vece. Polaganja se plase fajlasi, koji su losi i kao pevaci, pa nemaju nikakav osnov da prodju. Nisu "problemi" UEUIS samo licence, i to sto vi mislite da vam otmu pare. Na proslom sastanku su pricali o tome kako su maltene morali da se biju na sastanku sa Vladom srbije, jer ta ista vlada hoce da nas izbrise, da ne postojimo. Ne zele da nas uvedu u zakon kao estradne umetnike, nego izmisljaju neka nova imena i neke gluposti. Takodje je bilo reci i o kulturnom unistavanju. Na RTS ima ukupno 3-5 % nacionalne muzike, a prema propisima svetske organizacije (cime sam zaboravio) svaka zemlja mora da ima najmanje koliko se seca 60-70% nacionalne muzike na javnom servisu. I to su problemi kojima se bavi udruzenje. Ne morate da polazete, radite, radite kao i sve sto se radi u zamlji Srbiji, ali lako se moze desiti da dodje do onog "A to mi nije trebalo" |
![]() |
![]() |
#12 |
Veteran
Registrovan/a dana: 07.06.2005
Mjesto: Pirot
Godina: 54
Downloads: 218
Uploads: 5
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Instrumenti: sa dirkama...
![]() |
![]()
Ccccccc.Marco,preporucujem ti da ne ides vise na te sastanke,zasto! Pa zato buraz,sto na tim sastancima na kojima sam i sam bio,su samo jedni te isti ljudi(mislim na nas obicne muzicare koji krvavo zaradjujemo taj lebac)a ostale"estradne zvezde"koje idu po inostranstvu i sakupljaju kajmak,ih nikad nema(i njih shvatam..daju silnu lovu za snimanja pa moraju nekako da se izvuku
![]() Jos jedanput kazem,nece to jos dugo da prodje ovde u SRB...Vlada Srbije ima preca posla!!! Ae i nemoj da se nerviras,jos si mlad i ne dozvoli da te farbaju,ovo-ono..razmisli i radi svoj poso kako treba,a ima tamo neki koji se prave pametni i nesto hoce na silu da nametnu,a ima i nas koji treba samo da sviramo i da nas boliiii qrac!!! Tolko!!
#13 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Mislim, sta dodati vise na ovo sto je napisao pa1xpro....
![]() Ako treba i opet cu da potpisem... ![]() Marco, ti se uhvatio viza..., pa necu ja da idem preko da bih nesto zaradio. Hocu ovde da sviram i da mi bude lepo... ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Veteran
![]() |
![]()
E i da ne zaboravim,u celoj Srb su 7500 registrovanih clanova,a samo u BG su 3000,gde ih nadjose tolko u Bg(mislim na reg.)???
Marco,skracenica za savez se pise SEMUS!!! I da dodam da sam i sam clan istog,znaci da sam u tom filmu,samo kako.. mozete da zakljucite ![]()
#15 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ne mogu da se zamaram sa ovom temom,i ne zelim da jos iz ovog ispadne neka svadja, zato prekidam sve. Znam sta znam i mislim da bi trebalo da se uvede neki red u ovu nasu oblast.
A sto se tice skracenice, na udruzenju pise UEUIS. A za SEMUS stvarno nisam cuo. |
![]() |
![]() |
#16 |
Veteran
![]() |
![]()
Ok,u pravu si...moze svasta da ispadne,necemo vise o tome!!!
#17 |
Drugar foruma
|
![]()
Da pitam josh neshto, ali bez svadje i prepirke...
Jel bi mogli da mi date savet shta da radim? Jer bio sam na par mesta i neki su me pitali za licencu dok druge bash briga... E sad, ja sam u Zrenjaninu ali ne znam da li ovde ima neko udruzenje muzichara... Nije meni problem da dodjem u Bg platim tih 5800 (jer nisam zaposlen - trenutno sam student), ali ne znam shta da radim............ I da vas pitam kako se polaze taj ispit, mislim kako to izgleda, jer ne radim na fajlove nego sviram... I da pitam josh neshto, poshto ja sviram harmoniku i klavijature i pevam, da li ja na tom ispitu treba da sviram i harmoniku i klavijatuiru ili je dovoljno samo harmoniku ili klavijaturu? I da li na toj licenci pishe da mogu da se bavim sviranjem i pevanjem ili kako to izgleda? Jer ipak mislim da bi mi bolje bilo da imam licencu (ali da je legalna i priznata) nego da se provlachim... Shta mi savetujete (ali ozbiljno, bez sprdanja)? |
![]() |
![]() |
#18 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 04.07.2007
Mjesto: Beograd
Downloads: 99
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: 2x korg+2X dalape
![]() |
![]()
Nemojte se hvatati reda izakona jer ako sve to bude nece svima biti bolje jer drzava obicno samo uzima a ne daje nista.A neznam u takvom redu kakvo ce mesto imati aranzeri jer mnogi pravi sviraci ostadose bez posla (bubnjari,basisti...)zbog japanaca.Ruku na srce sta je prava svirka a sta pustanje ritmova i aranzmana sviranje u uz to.Uz postovanje svima ipak je to tako,i ja sviram aranzer al sto jes jes.
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Odomaćeni član
|
![]() Citat:
Trebalo bi ipak nekako da se napravi razlika izmedju muzicara i karaokista. Nije bitno da li neko svira na aranzeru ili ima bubnjara u orkestru. Bitno je da SVIRA, da bar zna koji je akord odsvirao, a ne samo da pusta fajlove. A inace, ni ne znam kako bi "polagao" neko ko pusta fajlove??? Pa nije valjda i ta komisija totalno gluva pa da ne cuje razliku ??? Ili se pod danasnjim pomom "muzicar" podrazumeva svako ko proizvodi zvuk na razglasu, bez obzira na nacin??
![]() |
#20 |
Godfather
|
![]()
Dosta je ovih tema...
LOCK!
Favoriti |
Oznake |
muzicare, novi, srbiji, zakoni |
|
|