|
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.01.2013
Mjesto: Zagreb
Downloads: 323
Uploads: 32
Rekao HVALA: 85
Zahvalili mu 20 puta u 19 Postova
Instrumenti: Harmonika (Guerrini Superior 2), klavijatura (Korg pa 800 i korg pa 600)
Interesi: Glazba
![]() |
![]()
prvo svima hvala na komentarima, ovo sto sam svirao sve je odsvirano na pa 50, terce sam svirao normalno dvoglasno (nisam imao boju u kojoj su slozene terce, to hocu reci)...inace sam harmonikas a ovaj korg mi je prva klava i imam ga tek cca 2 mj pa se bas i ne kuzim u njega a i opcenito u klave...jos me malo muci i snimanje jer nekako mi se cini da mi je boja puno glasnija od ritam sekcije pa boju malo smanjim a ritam pojacam, a neznam jel to ispravno...mada nema izvlacenja stvari treba popravit da zvuci bolje...nego sta konkretno predlazete da promjenim??probao sam dosta setova ali ovaj mi je nekako zvucao najbolje od tih koje sam probao, ocito nisam imao ni jedan "pravi"...i ako moze netko pomoci koje krive harme imam u tom boemu???
Hvala i pozdrav za sve, samo komentirajte ![]() Promijenjeno od makl (27.03.2013 u 22:51 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stariji Notaroš
Registrovan/a dana: 12.11.2010
Mjesto: Južni Banat, Vojvodina, Srbija
Downloads: 13
Uploads: 2
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 475 puta u 399 Postova
Instrumenti: Gitara i još ponešto što ima žice
![]() ![]() |
![]()
Recimo da ti u foršpilu nedostaju dva akorda: E-mol i C-mol...
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio gitar za ovaj koristan post: | makl (27.03.2013) |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Instrumenti: Harmonika (Guerrini Superior 2), klavijatura (Korg pa 800 i korg pa 600)
![]() |
![]()
Evo malo sirtaky kako vam se ovo cini??
Umirem majko Zadnji gost u kafani |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Poslusao si savet da smanjis malo bas gitaru i evo odma boljih demo-a....E sad ovako....Trebas malo da poradis na nivelaciji Korga....Naprimer, solo boja ti se mnogo jace cuje u odnosu na aranzer sekciju i mnogo je "zatrpava" da ne moze lepo da se cuju elementi u aranzeru, a svirku ti ne nosi solo, nego aranzer, pa probaj da poradis malo na tome....Znaci sluh tok nivelisanja jos malo poradi....Kada budes iznevilisao solo sa aranzerom, onda baci snimak i videces i sam razliku....Usput, boje su ti nekako bez efekta (hall, reverb, chorus i sl.) i nekako tupo deluju, a znamo da su boje najveca vrlina Korga uopte, a izmedju ostalog i ovog, tako da vidi probaj da sredis i malo boje i njihove efekte, a ako neces da se zezas, ucitaj neki set od nekog drugog i sviraj (bar ih za Pa50 ima koliko hoces) Takodje ti u forspilu pesme "Umirem majko" fali jedan akord na pocetku pesme i to je otprilike to po mom misljenju....Svirka je manje vise OK, ali te klavijatura vidim zeza, pa kad je doteras, bice to mnogo bolje....Znaci, nije toliki problem u tebi, nego u samom instrumentu....Pokusaj ili da nabavis drugi bolji set, ili da sredis taj postojeci, a vidim da si bas gitaru smanjio, sto je dobro, pa tako dodaj jos po koji efekat na boje i iznevilisi solo i aranzer i bice to to....
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
ma aco sve si shvatio da, u biti najveci problem je u tome sto se uopce ne kuzim u to stelanje neznam ni kako u sta uci, ovo znam smanjiti jednino na mikseru i da to sam napravio, smanjio sam bas gitaru, a morat cu i boje i meni se cini da su preglasne a sad ovo sa efektima stvarno neznam sta uopce da napravim...problem je najveci sto do sada nisam imao nikakav kontakt s klavijaturama pa mi je sve ovo uzasno komplicirano...podobivao sam i poskidao hrpu setova za pa 50 ali nisam ih sve isprobao...kad si rekao da je nekako suplje isao sam preslusavati svoju rumbu i drugih klipova po yt isto rumbu i moja zvuci skroz nekako "suplje", ima ih jako puno koje zvuce nekako punije...boje su takve kakve jesu u tom setu, e sad ja nisam ni sam pametan sta napravit, najradije bi neki set ubacio koji je dobar ali neznam ni sam sta valja...mozda najbolje da probam nekoliko setova odsvirat nesto snimit, ovdje ubacit pa da mi kazete vi koji ste malo iskusniji i bolji od mene u tome, sta da ostavim i kako da napravim...svakako hvala i na ovom savjetu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Evo ti jedan snimak dole u prilogu....Skroz bezveze naletoh, a evo ti da cujes kako lepse radi od tvog Pa50....Cak mislim da je kolega sa ovog foruma ovde, pa mozes da ga pitas da ti malo vise pomogne oko Pa50 i da ti kaze sta i kako da iznevilises....Cini mi se da je imao nick nesto tipa Pa3xpro ili tako nesto....Probaj polako da se snalazis sa klavijaturom, "osecaj" na sluh kad bi trebalo da iznevilises aranzer sekciju i solo deonicu do te granice da se cuju u bar pribliznom 50%-50% odnosu ili za nijansu (blago) jace da se cuje solo deonica vise od aranzer sekcije, ali ne preterano....Ako jos ne mozes da pratis, pogledaj po forumu ovde da nadjes kolege koji imaju Pa50, a ima ih bar dosta, da ti na PP-u ili na Skype-u naprimer malo vise objasne oko klavijature i samim tim se kasnije lakse snadjes....Takodje, ako mozes, i ako tako hoces, ucitaj neki set koji je taj koji ga je radio iznevilisao da radi kako treba, pa onda snimi demo, i onda ces da vidis koj odnos volume-a trebas da imas, i posle ce to kasnije ici mnogo bolje....Svirka kao sto rekoh i pre je sasvim ok, ali bila bi jos bolja da ti je Pa50 sredjeniji, ali samo polako....Docice i to sve na svoje....Sve u svemu je ok....Toliko od mene....Pozdrav
![]() http://www.youtube.com/watch?v=jHnnvXSXZ3M
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
hvala ti aco cjenim to sto gubis svoje vrijeme i pokusavas mi objasnit neke stvari...pokusat cu mozda neke setove ucitat pa postavit pa cemo vidjet kako sta zvuci...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.03.2014
Mjesto: Austrija(Wien)
Downloads: 116
Uploads: 5
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: Roland Fantom S
![]() |
![]()
Poradi jos malo na trilerima i levoj ruci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Evo jedan demo, pjevacica i ja, pa600 je u pitanju, kako vam se cini da radi??
https://www.youtube.com/watch?v=Nid6ozUJNTY |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|