Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 04.02.2013, 10:21   #11
rolandx
Stvarno kod kuće

rolandx's Avatar

Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
rolandx ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

[quote=gogile;236019]Koji bubanj koristis iz tih bankova fabrickih?

GM Drums - prvi bubanj gore levo na prvoj stranici ALI, kada izaberes taj bubanj onda shift-var1 i podesi bass i dobos na off ukoliko stiji type 1 2 ili 3. Fabricki bubanj tesko ce da radi na setovima koje ubacujemo, jer zahtevaju svoj poseban bubanj, pisao sam o tome....
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od sadux Pokaži Post
@rolandx druze jel ti mene zezas da koristis GM Drum kit u tvojim stilovima?
To ti je najlosija drum banka na klavijaturi..
sto se tice Legacy i moze da prodje,ali ti je moj savet da koristis neki semplovani drum kit,da vidis tek onda sta radi...
Klavijatura vrh..
U opste te nezezam kao sto si napisao. Semplovan bubanj moze biti los a moze biti odlican. Setove koje koristimo i prepakujemo imaju svoju odradjenu semplovanu drum sekciju koju ritmovi vuku iz banki. Sa takvim bubnjem je ritam OK i radi dobro,..medjutim... Kada taj isti bubanj zelimo da ubacimo na neki drugi ritam kako bi izjednacili ritmove ili nam se svidja kako je u predhodnom ritmu zazvucao, dobijamo izuzetno los zvuk bubnja. GM sekcija o kojoj sam govorio je vrhunska a ne naj losija. Na bilo kom namenskom ili fabrickom ritmu ubaci bubanj GM sekcije, prva strana prvi gore levo. Odradi prelaz u bilo kojoj varijaciji i slusaj dobos bas i cinelu. Cinela nakon udarca ostaje jos narednih ako ne i cetiri sekunde, zvuk kristalno cist, dobos jasan i uverljiv. Kada izaberes taj bubanj, obavezno shift-var1 i vrati levi i desni udarac ( bas-dobos) na OFF ( ukoliko neki od njih stoji na type1 ili type2...). Govorim o necemu sto svako moze kod sebe na bilo kom namenskom ritmu ili fabrickom da testira bubanj iz redovnje i GM sekcije. Univerzalni ritmovi su druga prica.
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od iljusin Pokaži Post
Ja sam sinoc imao drugu svirku sa Pa600 i onaj problem sa slabim izlazima sam resio sto sam levi i desni sad prikljucio na dva posebna ulaza u Miksetu i dobio sam jak zvuk.Jedino sto moram jos reci nazalost mi se jednom ukocio u toku svirke,mozda je je i do mog seta,nezelim nikoga da plasim ali to min se desilo da sam morao ugasiti i opet upaliti,publika je nonstom u onoj tisini vikala OCEMO MUZIKU,OCEMO MUZIKU,bilo mi je malo neprijatno.To mi se i desavalo i kod kuce dok sam sredjivao set.

Odmah brisi taj ritam na kom je zakocio,to znaci da nevalja taj ritam lose uradjen...

Nece biti da je uvek ritam u pitanju. Evo jedne veoma vazne informacije. Tokom sredjivanja ritmova gde je display ukljucen na hold on imao sam problema... Nije display bio u easy modu. Oznacio sam ACC1 koji sam zelo da promenim, usao u banku user2, izabrao kontru, ali nije mi dozvolio na exit da se vratim na main screen. Sta god da sam pokusavao, , pritiskao sve zivo, nije zeleo da se vrati na pocetni ekran. Resenje je bilo da u gornjem desnom uglu ekrana otvorim prozor pa tek onda ponovo exit dva puta. Posle prvog puta svaki sledeci put mi se to desavalo sa bankama U1 i U2 ili drums bankom. Posle uskljucivanja i ukljucivanja klavijature unormalilo se sve do opet nekih pola sata pa ista prica...
Dodato:
GLOBAL bi trebao vratiti na fabricki ukoliko odradimo factory restore zar ne? Na korgovom sajtu ga nema za download...

Promijenjeno od rolandx (04.02.2013 u 10:42 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
rolandx je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 08:32

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije