|
![]() |
#11 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.01.2013
Mjesto: Zagreb
Downloads: 323
Uploads: 32
Rekao HVALA: 85
Zahvalili mu 20 puta u 19 Postova
Instrumenti: Harmonika (Guerrini Superior 2), klavijatura (Korg pa 800 i korg pa 600)
Interesi: Glazba
![]() |
![]()
Moze biti da si u pravu nisam se previse informirao oko tih stvari, poanta price je da sam htio reci ono sto je rekao kolega ledeni...harmonike do 90. god su odlicne sve kasnije ne valja i nema takav ton...to zna svatko ko svira harmoniku malo duze...znam samo da sam cuo da se guerrini firma ugasila, netko od kolega mi je rekao da ih je preuzela firma neka druga i da se sad zovu siwa i figli dali je to tocno neznam...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ovaj baš voli da kuca
Instrumenti: Harmonika (Guerrini Superior 2), klavijatura (Korg pa 800 i korg pa 600)
![]() |
![]()
Hvala na informaciji nisam to znao...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.08.2012
Downloads: 11
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 20 puta u 20 Postova
![]() |
![]()
nas covek je osnivac i vlasnik Siwa-e :-) , evo mozete videti ovde. Harmonike su dosta skupe (nove), valjda je i kvalitet OK.
www.siwafigli.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Sve nove harmonike su skupe sada, ali ni jedna od tih novih nemoze parirati onim starim guerrinkama i dallapama koje su radene 70-ih i 80-ih...probao sam siwu cobru prije par god novu i mogu reci da nije nista posebno osim sto sve mirise na novo, ali tonski nula bodova...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 30.05.2011
Mjesto: Banja Luka
Downloads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Guerrini President Oro Champion, Korg Pa800
Interesi: konobar
![]() |
![]()
Imao sam razne šumadinke sastavljane u Srbiji i napokon sam se dokopao original Guerrini Champion President Oro, sad kvaliteta tonova sigurno nije kao od onih Guerrini, Dallape iz 80. godina ali me veoma iznenadila finoča i kvaliteta tastature, plitak hod, mekana, veoma brza, troši i prilično malo vazduha jedino što me malo razočaralo, zašto tako slabo zvuči, a valjda po rečima vlasnika zato što u svih od 97 god kad je proizvedena pa do dan danas nije bila nikad uglašavana, prilikom sviranja se i oseti miris cigaretnog dima iz meha, zato predpostavljam da ju je i to malo ugušilo, e sad kako pravilno postupiti da bi se to ispravilo, znači servis, uglašavanje, čiščenje, gde ima majstor što bih to znao odraditi,i ako ima ko da stavi kakav kontakt, da se harmonika dovede u normalno glasovno stanje, jer mislim da obavezno treba jedno kvalitetno uglašavanje. Hvala za sve informacije
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
![]() |
![]()
Ako je mnogo plitak hod dirke onda ton dobija i manje vazduha pa je zato harmonika tisha.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
guerrini 632 ! Svaka se harmonika moze poboljshati u kvalitetu pa i nova. Kad vlasnik donese harmoniku kod dobrog servisera,iskusan majstor /a i dobar harmonikash/, josh kad je isproba odma ce da zna shta joj treba a i plus obavise razgovor sa vlasnikom kakav je po stilu sviranja, pa takoce dase uradi i shtimovanje kako i shtelovanje perca-glasova, da nebi gushila na jako sviranje.Na tebije da se odlucish gde cesh daje radish/ udaljenost/.Pozz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 30.05.2011
Mjesto: Banja Luka
Downloads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Guerrini President Oro Champion, Korg Pa800
Interesi: konobar
![]() |
![]()
Nije, to je tako u Championke, da je plitka tipka, mislim harmonika se ne guši zbog premalo otvaranja dirke, nego ima slab zvuk jer nikad do sad nije bila uglašavana (15 godina) pa me zanima gde ima u Srbiji dobar majstor da je uradi kako treba ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
guerrini632 ! Takodje utice ako je dirka previshe plitka na jacinu tona. Klapne nedovoljno otvaraju dabi ton maximum izasho a shtimovanje i sve ostalo je drugo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|