|
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Artikulacije raznih instrumenata odavno nisu nikakva tabu tema za softver instrumente a pogotovo ne harmonika, bass i gitare i sve to funkcionise nevjerovatno blisko realnim instrumentima. Naravno da i onaj ko svira taj softver instrument mora da ga svira adekvatno realnom instrumentu da bi to bilo kako treba. Kronos je, ma koliko dobar instrument bio (sto sam u ovoj temi negdje na pocetku i napisao), jos uvijek daleko od kvaliteta najboljih softver instrumenata i to veoma, veoma daleko. Treba dugo raditi sa svim tim visoko kvalitetnim softver instrumentima, upoznati sve njihove ogromne mogucnosti, a tek onda donositi nekakav sud i porediti Kronos sa svim tim. Potpuno smo na istoj liniji kada je u pitanju opravdanost i svrha svega toga ali... to ovdje nije tema diskusije.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | Ledeni (24.01.2013) |
![]() |
#2 | |
Početnik forumacije!
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
U ovom poslu, to jest u muzici, sam nesto oko 48 godina, a iskljucivo na podrucju softvera i hardvera vezanog za muziku citavih 30 godina. Veliki period, mnogo muke ali i iskustva, stecenog neznanjem i znanjem, uspjesnim i neuspjesnim eksperimentima.
To o cemu pises u posljednjem postu, to jest, kompletno softversko rjesenje, ne treba cekati do 2025. godine jer ono je vec tu a ime mu je Trans Audio. Ne bazira ni na kakvih 4GB, vec na 32GB, ne bazira na "dvoglavim" procesorima vec na "cetvoroglavim" i "sestoglavim" (odnosno "osmoglavim" i dvanestoglavim" u Hyperthreading modusu u kojem i rade u Trans Audio masinama). Njihov Sampling Content je oko 100GB najkvalitetnijih instrumenata i svih tih 100GB su uvijek i bez trunke cekanja dostupni (promjena sound programa je momentalna), kao i kod najnormalnijih hardver instrumenata. Svi Trans Audio instrumenti su u isto vrijeme i digitalni mikseri sa 8 pa do 52 ulaza (kako kome treba) i svi Trans Audio instrumenti su i workstationi i aranzeri i recorderi i na kraju i DAWovi za studijski rad. Postoje kao instrumenti sa poluotezanom, vrlo brzom klavijaturom od 61 i 76 tasti a i hammer mehanickom od 88 tasti. Sve klavijature su dinamicke sa aftetouchom. Trans Audio postoji i kao modul (znaci, bez klavijature). Svi modeli raspolazu touch screenom a oni posebni, sa ogromnim touch screenom od 22". Karakterise ih ultra stabilni rad (daleko stabilniji nego aktuelni hardver instrumenti) i otvoreni sistem uvijek spreman za update i upgrade. Kako vidis, ne treba cekati 2025. godinu, buducnost je vec tu a i nije tako skupa kao sto bi se pomislilo iz gornjih podataka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 30.07.2008
Downloads: 314
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Da se malo vratim na temu doticne klavijature. Pazario sam Kronosa i iz prve ruke mogu da kazem da je sprava jako ozbiljna. Samo jos da je HD1 malo bolji napakovan sa malo realnijim semplovima brasova i generalno duvaca. Ok su frulice i flaute. Nisam nesto zadovoljan ni sa gitarama, ali zato sve ostalo razvaljuje. Mislim da sam sebi nasao spravu koju cu koristiti duze vreme.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|