Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 19.01.2013, 18:41   #651
rolandx
Stvarno kod kuće

rolandx's Avatar

Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
rolandx ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Akordeonista Pokaži Post

Rolandx, kakve veze imaju nasa primanja sa cenom klavijature?! Pa na zapadu ljudi zaradjuju puno vise, Pa600 kosta manje od prosecne mesecne plate! To bi znacilo da kod nas treba da kosta oko 300-400e!!!

Cena klavijatura proizvedenih u kini je veoma, veoma mala... pocnite da razmisljate o tome pa cete se vrlo zapitati sta sto ima u klavijaturama sto kosta toliko!
Pozdrav svima, neka se niko ne nadje uvredjen ovim sto sam napisao!
Prvo kudio si klavijaturu da ne citiram tvoje postove, svako ima pravo na svoje misljenje... Cena klavijature ima veze jer si upravo raspravljao o ceni naspram kvaliteta... da pojasnim. Deca u indoneziji prave patike i sto sta za jedan obrok dnevno. Ta patika kod nas kosta od 100 evra pa na gore. Koliko bi realno trebala da kosta naspram placene radne snage? Visina naseg primanja jos uvek je opravdala mogucnost da Pa600 kupimo po veoma pristupacnoj ceni spram kvaliteta i mogucnosti. To je neko moje misljenje spram ranijih postova kolega. Posto si ti generalno nezadovoljan cenama klavijatura naspram onog sto pruzaju, mislim da ova tema nije ni mesto ni vreme. U ovoj temi ocekujem ipak komentare kolega koje su kupile Pa600 utisci i sugestije. Nadam se da nisam bio isuvise direktan, vec sazet tek eto da prodiskutujemo i predocimo istinu o Pa600 mimo ostalih modela i proizvodjaca... sve najbolje kolega

Promijenjeno od rolandx (19.01.2013 u 18:43 sati)
rolandx je offline   Reply With Quote
Star 19.01.2013, 18:49   #652
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
Akordeonista befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Prvo, T.C.Helicon koji se nalazi u Pa3x nije isto sto i Voice Live 2! Drugo, Waves efekti koji su dati u klavijaturi ne znam koliko kostaju ali to su softveri koji ce se uskoro (ako vec nisu) pojaviti na netu krekovani, dostupni svima! A drugo, moje licno misljenje je da za njima ni nema potrebe jer bolje bi bilo da su se pozabavili DA konverzijom kako bi poboljsali i procistili ukupan zvuk a ne prodavali nam tudje softvere!
Sto se tice poredjenja sa BK5, rekao sam u prethodnim postovima da su sve klavijature preskupe a ne samo Korg!
Jedino sto klavijature i dalje imaju svojstveno same sebi je operativni sistem koji nas sprecava da koristimo pogodnosti moderne tehnologije (boje, semplovi, VST instrumenti i efekti itd.) i to mu upravo i jeste svrha! Sve ostalo su postale standardne kompjuterske komponente koje i sami mozete izracunati koliko kostaju! Tvrdim da u Pa3x ali i u modelima ostalih proizvodjaca (Tyros, Audya...) nema nista sto bi vredelo preko 3000e! Proizvodnja im je kao i proizvodnja televizora, liju se hiljade i hiljade komada plasticnih kucista po bagatelnim cenama u koje mali kinescici ugradjuju jos jeftinije komponente! Napravi se dobra reklama i eto njima dobre zarade...
U pravu si RolandX, ovo je tema o Pa600 i necu vise pisati na temu cena klavijatura!

Promijenjeno od Akordeonista (19.01.2013 u 18:52 sati)
Akordeonista je offline   Reply With Quote
Star 19.01.2013, 18:51   #653
Vex
Odomaćeni član

Vex's Avatar

Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
Vex ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Akordeonista Pokaži Post
Da, ja bih upravo to hteo jer to ne vredi vise od toga!!! Ovo najozbiljnije mislim, pa ljudi u pitanju je samo gomila plastike i gume! Sta na njemu vredi 1000e?! Ovo nije samo konstatacija za Korg vec i za sve ostale brendove. Mislim da su im svima prenaduvane cene i da veoma skupo placamo klavijature koje kupujemo i punimo im dzepove a za uzvrat desi se da dobijemo nedovrsene ili poludovrsene instrumente (najbolji primer Pa2x a onda i svi ostali za koje svako malo izbacuju nove OS-e kako bi ispravljali greske)!
Napravi ti klavijaturu za sto manje para (ispod 1000 eura, posto kazes da je ovo sve skupo, a komponente jeftine) i da ima mogucnosti kakve bi ti hteo i ja je odmah kupujem od tebe!

Sent from S3
Star 19.01.2013, 19:05   #654
rolandx
Stvarno kod kuće

rolandx's Avatar

Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
rolandx ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Dajte ljudi novih snimaka sa Pa600 ovo ode u nedogled, svaki dan preslusam ove snimke po forumu da me mine zelja, dajte jos po nesto... Dok mi ne stigne masina da jos malo dam srcu oduska. Jos nesto me zanima u vezi napajana. Radi na 220v, kolika je to sreca? Da li je bolje da transformator bude eksterni kao na Pa500?
Star 19.01.2013, 19:06   #655
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
Akordeonista befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od Vex
Napravi ti klavijaturu za sto manje para (ispod 1000 eura, posto kazes da je ovo sve skupo, a komponente jeftine) i da ima mogucnosti kakve bi ti hteo i ja je odmah kupujem od tebe!
Rekoh da necu vise pisati na temu cena klavijatura ali moram da odgovorim posto sam direktno prozvan!
Naravno da ja to ne mogu da uradim jer niti sam strucnjak za to niti kupujem potrebne komponente u hiljadama (da ne kazem milionima) komada pa da ih dobijam gotovo dzabe! Samo, imajte u vidu da ono sto mi cujemo iz klavijatura su uradili pojedinci koji su dobili neki honorar (veci ili manji, zavisi do pojedinca) i to fabriku ne kosta skoro pa nista u poredjenju sa ukupnim plasmanom instrumenata, pogotovo imajuci u vidu da se jedne te iste boje, ritmovi i sve ostalo nalazi u svim modelima odredjenog proizvodjaca samo sto je na jeftinijim modelima dato manje toga nego na skupljim klavijaturama. Recimo, za Yamahu se za novije aranzere pojavio Balkan Pack koji sadrzi boje i ritmove namenjena za balkansko trziste. Da li mislite da su ih uradili japanski strucnjaci, seli vredni japancici u studio i skidali nase zujalice, neparne ritmove i ostalo sto nam je potrebno pa napravili Balkan Pack?! Nece biti, vec su nasi ljudi uradili to i za to su dobili neku nadoknadu a Yamaha na konto toga prodaje svoje modele "specijalno pravljene za Balkan"!
`Ajmo dalje sa Pa600, nema potrebe vise da gnjavimo sa cenama!
Akordeonista je offline   Reply With Quote
Star 19.01.2013, 19:15   #656
zoric
Ovaj baš voli da kuca

zoric's Avatar

Registrovan/a dana: 23.04.2010
Mjesto: Prigrevica
Downloads: 507
Uploads: 1
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 28 puta u 25 Postova
Instrumenti: Pa3X 76 i Korg Triton Le
zoric befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od nesaband Pokaži Post
@ZORICD e druze,odkad ti posta strucnjak za Roland BK5?

Aj sad ja malo da pocnem da pljujem po korgu(a necu)a imao bih mnogo toga da napisem sto ne valja i sto ne vredi ni jedan cent a kamoli vise!

Nemoj tako olako da pises o instrumentu koji ne posedujes i koji najverovatnije nikada nisi ni cuo uzivo kako zvuci.

Sto se sad pa ti nalazis ovde uvredjen?da li sam rekao nesto ruzno o BK5?Neradi se opste o pljuvanju BK5 izvukao si rec iz konteksta koji nema veze o pljuvanju jer sam i sam dugo godina bio vlasnik rolandovih sprava,poslednja je bila gw8 a to se verovatno i sam secas!slusao sam ga uzivo svirao sam ga uzivo,neposedujem ga tako da te molim da nastavimo sa diskusijom vezanom za pa600!i sam vidis da sam napisao da je cena skoro pa ista kao pa600,ali nudi manje nego pa 600 sto je ok,jer taman za tu razliku manjka npr. sa ram memorijom!a to sto ti mislis o Korgu ja mislim 2 puta vise pa ga svejedno opet sviram!nisam pristrasan ni jednom brendu!

Sent from Galaxy S3 using Tapatalk 2
zoric je offline   Reply With Quote
Star 19.01.2013, 19:18   #657
Vex
Odomaćeni član

Vex's Avatar

Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
Vex ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pa namerno sam to napisao, jer znam kako to sve ide, a vidim znas i ti, pa se pitam onda zasto pises nepotrebne stvari, da ne kazem prazne price, jer mi tu ne mozemo nista-samo si podigao tenziju. Ako ti je mnogo para sve to - ne kupuj-prosto. Seti se one stare- bez alata nema zanata. Ove klavijature su mnogima profesionalni alat-a takav alat je uvek bio skup.

Sent from S3
Star 19.01.2013, 20:11   #658
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@Zoricd

Secam se ja odlicno da si ti imao GW8,ne treba da me podsecas ali napisao si totalno neutemeljeno da je Roland BK5 losija klavijatura od PA600.

Ne ulazeci u to da su ukusi razliciti ovaj forum citaju i ljudi koji ne poznaju bas najbolje aranzere pa mislim da iz tvog posta mogu da steknu pogresan utisak o Rolandu BK5.Eto zato sam se ukljucio.

Ova tema je u poslednja dva,tri dana otisla totalno u pogresnom smeru bas zato sto ljudi koji napisu nesto protiv Korga odmah dobijaju "samare" ovde na forumu.To nije lepo i mislim da je "Korg lobi" bas preterao.

Razvlacite ovu temu ko Panta pitu vec danima,trazite nove snike i sta vec ne a na nasem trzistu se PA600 tek pojavio pre neki dan.

Kao po obicaju Korg kao i svi drugi brendovi daju opet neke nove stvari na kasicicu i to im je poslovna politika.Sad sto vi ocete da izvaditte oci jedni drugima zbog toga to je vasa stvar.Tema je presla u prepucavanje a ne u neku ozbiljnu diskusiju o ovom novom aranzeru.

To je moje misljenje,naravno znam da se mnogi nece sloziti sa njim ali kao i uvek ja pisem ono sto mislim a ne ono sto neko zeli da cuje(procita)
nesaband je offline   Reply With Quote
Star 19.01.2013, 20:32   #659
zoric
Ovaj baš voli da kuca

zoric's Avatar

Registrovan/a dana: 23.04.2010
Mjesto: Prigrevica
Downloads: 507
Uploads: 1
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 28 puta u 25 Postova
Instrumenti: Pa3X 76 i Korg Triton Le
zoric befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nekazem da je losija vec drugar samo to da manjka sa opcijama koje nudi Pa600,al nema veze!dve osnovne prednosti ovog aranzera u odnosu na bk5 su pregledan touch ekran,ram memorija,limiter....ali ok nema veze.ostalo sto si napisao da je tema otisla gde netreba si potpuno u pravu!
Ajde da pokusam da vratim temu na pravo mesto,video sam da postoje 2 verzije pa600 sa nekim dodatnim dugmadima ispod levog zvucnika.....o cemu je rec?

Sent from Galaxy S3 using Tapatalk 2
zoric je offline   Reply With Quote
Star 19.01.2013, 20:37   #660
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

To ti je klasicna prica,to je "orijent verzija".Moraju da pokriju i to trziste.

http://www.keymusic.com/en/product/K...r-Quarter-Tone
nesaband je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio nesaband za ovaj koristan post:
zoric (19.01.2013)
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 18:16

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije