|
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]()
Caka012, pogresno si shvatio moj post! Nisam ja uopste protivnik Korga niti ljubitelj Yamahe (iako sviram Tyros 3) vec samo nezadovoljni korisnik koji kritikuje (a ponekad i hvali) svaki od brendova!
![]() Sto se tice pozivanja boja sa modula tu sam apsolutno u pravu kada kazem da je Korg tu ispred Yamahe jer se na Korgu (govorim o modelima Pa1, 2, 3x) moze pozvati bilo koja boja iz bilo koje banke jer poseduje mogucnost upisivanja brojeva za MSB, LSB i PC! Yamaha to nema (cak ni skuplji instrumenti poput T3) vec mozes da pozivas boju koja ima iste oznake kao i neka interna boja iz klavijature. Dakle, MSB, LSB i PC moraju biti isti a u klavijaturi mozes samo da odredis da li ce da radi interna ili externa boja! Ovakav sistem pozivanja je nekada iskoristljiv ali sta da radis kada na modulu imas brojeve koje na klavijaturi nemas? Recimo da modul ima duplo vise boja od klavijature, shodno tome pola njegovih boja ostaje bez mogucnosti pozivanja! To je realna mana Yamahe u odnosu na Korg i kao sto vidis, ne kudim Korg po ovom pitanju vec samo po pitanju zvuka! SAMO!!! ![]() ella 85, eto ti odgovora na tvoje pitanje! Dakle, moze ali delimicno! Promijenjeno od Akordeonista (14.01.2013 u 23:22 sati) |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|