Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 10.10.2005, 14:31   #16
Versy
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Idemo redom:

@YU-MIDI, potpuno se slažem sa tobom i podržavam te u ideji i predlozima, jer je dokazano da kada ima fer saradnje - sigurno biće i većih uspeha /a i manjih nervoza/.
Ja se još jednom prijavljujem da radim i uploadiram ritmove i sl., medjutim, opet kažem, pošto sam ipak još uvek novi član foruma, ja ne želim pre svega da forsiram da dodjem do "super-člana" samo iz razloga da se ne bi protumačilo pogrešno da sam se ovde učlanio samo da bih downlodirao "tudju muku", trud i neprospavane noći.
To prepuštam administratorima i kada oni ocene šta treba - uradiće ti ljudi sami to....
Zato i ne "proučavam" puno pravila za super članove,ostavio sam meil i toliko, nego ako mogu i bez te privilegije nekako da šaljem svima vama materijale, ja bih vas zamolio da mi neko kompetentan malo objasni kako to da radim i gde da uplodujem stvari, ili da mi da link gde je to konkretno objašnjeno.

@NEDIME, pozdrav, dobro došao u ovo lepo društvo a meni prvo - veoma je drago što si medju nama.
Inače ja ću da kažem, pošto je čoveku sigurno neprijatno da priča o sebi:
NEDIM mi je dragi zemljak
:wink: , to je prvo.....
Medjutim NEDIM je, bez šale, veoma veliki muzičar i umetnik, a pre svega - veoma veliki drug i prijatelj - dokazan....
Raspolaže ogromnim znanjem o muzici, muzičkim "aparaturama" i poseduje ogromnu kolekciju klavijatura i ostale opreme, pogotovo studiske.....
Ostalo će - on sam reći, pokazati i dokazati :wink:

@NEDzADE, evo ja da ti kažem po nešto.
Kada pravim ritam /style/, radim ga na samoj klavijaturi.
Tu može i na slušalicama, a i na njegovim zvučnicima.
Medjutim, kada radim finalni miks, to obavezno radim na PA ozvučenju.
Što se tiče efekta, i to malo zavisi - da li ideš preko L i R stereo outputs, ili preko sva četiri izlaza na PA80.
Ja na primer, kada radim set za ozvučenje sa subvuferima, a idem samo na L i R izlaze, što se tiče bubnjeva, obično na KICK stavljam kompresor, na SNARE - reverb, pa i na ostalim udaraljkama gde zatreba.
Isto kompresor koristim za bas gitaru, reverb u nikom slučaju.
Možda se za bas negde javi potreba od CHORUSa, ako je neki fretles na primer....
A ostalo - sve zavisi od tipa muzike, odnosno, ako je neki rock, trebaće distorzije, na nekim gitarama - chorus, reverb itd...Kažem ti - sve zavisi od žanra koji izvodiš.
Ovo sam najprostije i najjednostavnije rekao, a ima dosta toga da se piše oko ove teme......
Problem je kada ideš na 4 izlaza, pošto ta dva dodatna ne koriste interne procesore.
Ali i tu je stvar u dobrom podešavanju, pa ako čovek ima volje, može "čuda" da napravi.
Pozdrav svima.
  Reply With Quote

Favoriti

Oznake
bolju, saveti, svirku

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije