Citat:
Originalno postovano od LAsER
Hvala Vam na komentarima za GW8 a i za T2.
Jos nisam donjeo 100% odluku šta će biti, ali pročitajući detaljno Vaše komentare, komentare u privatnim porukama, te po forumu mišljenja korisnika i jedne i druge sprave, težim sada više ka T2!
Ono što nije realno u ovom postu jeste, poređenje te dvije klavijature, jer ipak T2 kao nov je bio znatno skuplji nego što je bio nov GW8, a isto tako i polovna sprava nije u istom rangu.
Cilj mi je više bio da saznam, jel to stvarno dobijam puno više ako sačekam i kupim T2 ili se radi o nijansama.
Interesantne su isto izjave bivših vlasnika GW8 (pretežno je bilo prebacivanje na drugi model ili brand, zbog teškog sređivanja klavijature i manjka materijala). Pogotov onih, koji su koristili KORG Pa seriju, pa je tu znatno olakšano upravljanje nego na GW8. Dok Kod Tyros-a 2, većinom prelaz je bio žele malo promjenu, noviju klavijaturu, a ne jer im Tyros 2 nije radio posao, zbog manjka materijala ili otežanog sređivanja iste.
Volio bi da tema ostane otključana dok ne kupim GW8 ili T2, pa da mogu i svoje utiske o toj spravi da postujem. TAKO DA NEMA POTREBE dalje da pišete koji je bolji, detalji koji su me interesovali sam dobio, HVALA
BTW. nakon što kupim, zbog dilema koji bi mogli i drugi da imaju, navest ću zašto sam se odlučio za jedan od modela i koje su prednosti i mane iz mog ugla gledano. Nadam se samo da ću uspjeti isprobati uživo i jedan i drugi prije kupovine.
Hvala još jednom 
|
Uspoređivanja klavijature pretežno završe ovako ...
Svako brani svoju firmu ,svoj tyros ili korg .
U ovome slučaju i gw8 .
Ti si kolega tražio nešto nelogično ,srednja klasa vs viša klasa klvaijature .
Svakome ,pa i tebi bi samo na osnovu toga bi trebalo biti jasno šta je bolje
od to dvoje .
Ali također si rekao da si svjestan razlike u vrijednosti klavijatura .OK.
Ako imaš 500 eura kupi gw8 ,nećeš pogriješiti .
Ako imaš 1800 eura kupi (moj) tyros2
Bez obzira što je tema besmislena ,možda i nije ako je tebi nesto pomogla ,
kolege su se potrudile dati svoje mišljenje i savjete ...
Nesaband ,
ako ne znaš razliku između velikog i malog posla ,
onda mi je žao .
Zamijenio sam te za jednog drugog Nesu .