|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
![]() |
![]()
Zamolio bih vas da ne poredite T3 sa T2, jer to nije tema nit mi to šta pomaže. Bitno mi je bilo samo da čujem od onih koji su uživo čuli kako radi GW8 i kako T2.
Ako T2 vrijedi svoje nadoplate svaki cent, možda bi sačekao još pa da nadoplatim, ali ako neću dobiti onoliko % razliku u soundu koliko skuplji T2 uzeo bi GW8. Jedino ako neko smatra (bio to Ketron, Yamaha, Korg ili Roland) da se može za 500€ naći bolja dobro očuvana sprava a da mi može ponuditi bolji sound? Ono što vidim od novijih sprava, a da je negdje tu u cjenovnom rangu je Pa500, ali mi se nikako nije svidjela dirka, kako izlazi (isto kao da fali da nešto pogura tu snagu), ... Ali eto bila je dilema između T2 i GW8, nisam očekivao da se T2 još tako drži sa cijenom, jer 2500 KM za T2 (nisam našao ni jedan da je dobro očuvan), a GW8 kao nov 500€. Te kao što reče Nesaband, za te pare može se dobiti skoro pa 2 nove klavijature, a vjerujem da po soundu nisu lošiji od T2 (ne bi ih Nesaband preporučio da jesu). Evo jedan demo što mi se izuzetno sviđa kako radi GW8! |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio LAsER za ovaj koristan post: | nesaband (25.09.2012) |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Neku razliku u soundu neces uociti ili da budem precizniji, razlike u soundu sigurno ima jer se radi o dva sasvim razlicita sound chipa ama u kvalitetu nece biti te posebne razlike. To govore i cifre jer T2 ima 300MB ROM a GW8 256MB. Razlika u cijeni nikako nije opravdana. GW8 je dosta savremeniji instrument na aktuelnom nivou dok je T2 vec poceo da dobija prve sijede. Jedina njegova prednost je sampling RAM ali sa obzirom koliko sporo on to sve radi a i da mu sample editor nije bas za pohvalu, to na kraju i nije neka prednost. Uostalom nju kasnije mozes uvijek da kompenzujes nekim externim samplerom na GW8 ako ti bas bude trebao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 24.11.2007
Mjesto: Luzern(Travnik)BiH
Godina: 50
Downloads: 815
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 10 puta u 10 Postova
Instrumenti: SX-920
![]() |
![]()
Sto se tice sounda klavijature su tu negdje ali ako gledamo sve drugo onda je GW-8 obicna igracka u poredjenju sa Tyros 2.
Sama operativnost GW-8 je na nivou jedne jeftine klavijature. Uz to dolazi i ogranicena memorija itd. Ako radis tezge,samo na jednoj klavijaturi,onda je moja preporuka Tyros 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
Imao Tyros2 godinu i kusur dana, probao GW8 jednom prilikom na kratko. Razlika u ceni je velika, ali isto tako i razlika u mogucnostima.
Ja moju svirku ne bih mogao da zamislim bez semplova, tako da bih ponovo odabrao T2 ako novac nije problem. Ako ti semplovi nisu potrebni, uzimaj GW8 i vodi devojku negde na odmor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.09.2007
Downloads: 749
Uploads: 16
Rekao HVALA: 103
Zahvalili mu 63 puta u 60 Postova
Instrumenti: Genos
![]() |
![]() Citat:
Drugo, imao sam T2 i GW8 zajedno jedno vreme - kratko. Cuo hvalospeve kako vredi mnogo vise nego sto kosta itd. Ali kao sto rekose kolege pre mene, i meni je on igracaka u poredjenju sa T2, POGOTOVO sto se tice zvuka. E sad, tranzit kaze da je kvalitativna razlika mala zbog npr. brojki 256 prema 300 MB. Moguce. Sigurno je da su ukusi razliciti kao i navike. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
To je totalno tacno, to jest, pitanje ukusa. Mnogi iz navike i predubjedjenja, kojeg nisu ni svjesni, "robuju" jednom proizvodjacu cijeli svoj vijek. Nikako ne kazem da je Tyros 2 los instrument, daleko od toga, a posve je tacno i to da on vrijedi taj novac koji se za njega trazi. Medjutim GW8 zaista po kvalitetu zvuka nije daleko, a cijena od 500 eura (za korisceni GW8) je smijesna. Ukus moze i da prevari ali cifre i specifikacije vrlo, vrlo rijetko, do nikako. Sampl je uvijek sampl i on je sa 70 do 80% odgovoran za kvalitet zvuka. Ostatak otpada na program editing i efekte. Program editing koje-kako ali efekti su kod Tyrosa sigurno za klasu bolji, to se mora reci ali uzevsi sve u obzir, ta ogromna razlika u cijeni nije opravdana. To sam vec, cini mi se i rekao, a to je bila i sva filozofija mog pisanja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Imao sam Tyros 2,a sad imam Roland GW 8(imao sam ga i kad se tek pojavio,pa iskrivio kičmu praveći ritmove za njega).Sound je jako dobar i na jednoj i na drugoj(zavisi kako ga naštimaš).Tyros 2 ima jako upotrebljive fabričke ritmove,bez ikakvog editovanja,a kod GW 8 to nije slučaj.Nisu baš najsretnije odrađeni fabrički ritmovi.Ovo govorim zato što si napomenuo da više sviraš pop muziku,kao i ja.Tyros 2 ima neuporedivo bolje sve ostalo:dirke,komande,tastere,operativnost,RAM 1 GB(GW 8 ga nema nikako),dizajn,tri upera i lower(GW 8 ima samo 1 uper i 1 lower),vokalist(GW 8 ga nema).Ruku na srce,nije ni na Tyrosima neki sjajan vokalist,ali se da podesiti da radi pristojno.Tyros 2 ima HD i USB device,sa kojih može direktno čitati(bez upisivanja u ssd memory) ritmove,boje(ali samo vce boje,ne i semplove),registracije,midi file,...Ima tu još ponešto,ali mislim da je ovo i više nego dovoljno argumenata na strani Tyros 2.Pogodi koja klavijatura ima moj glas?!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
|
![]()
cim se vi zajebajete hehe, pa ja sa g1000 starim 12 god cu pojest ovog GW8 za veceru,, a tu klavu sad mozes naci za 400-500eu. rolanda ima mnogo, al svi znaju za g1000 i dan danas. neki dan sam svirao kraj napucanog pa3X,, i brate u mene je siri sound, meksi, dok je onaj u nekim srednjacima sta znam. oseti se razlika na istom razglasu..
naravno pa3x je napredniji verovatno u 50 stvari nad njim. i nema sta.. tako ako ti je bitan arazner kao arazner za pratnju razmisli ti i o drugim stvarima, ako trebas ga sa SOLO? onda g1000 ne pije vodu,.. treba solo klava. slusam ja demo od ovih gw8 ,, vidim nabacano udaraca da vise vuce ovim araznerima sa semplovima koje ubace.. i sta znam, mozda ga i sam nekad uzmem, jeftin, za manje svirke, malan, jer ipak bolje zvuci od ovih korgica 50,60, 500,, bolji drum za mene uvek na rolandu. dok na vecim srijama sasvim pristojan je onaj RX. tyros 2 je oziljniji!! semplovi ritmovi , zvuci nema sta, sam sto ima svoju boljku koju svi znamo.
![]() |
Favoriti |
|
|