|
|
Boje i semplovi Za sve u vezi boja i sampleova pitajte ovde... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#15 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Ovaj pojam "turbo ilahija" (tacnije - illahija -sa dva L) sam upotrijebio onako metaforicki i naravno da se slide bass koristi u razlicitim zanrovima muzike.
Ali slide bass u illahiji kao pjesmi je "turbo". Iz profila ne vidim koliko imas godina,ali svejedno,potpuno sam siguran da mnogo,mnogo godina prije znam za taj "muzicki izraz",nego sto ti imas godina zivota. ![]() Posto mi je poznat njen izvorni oblik,pratio sam i njen razvoj u posljednih,otprilike,dvije decenije. Dakle,radi se o duhovnoj ili vjerskoj pjesmi (da ne opisujem sad njenu neku definiciju) koja je imala svoj smisao i zvuk. Kazem imala,sve dok se u taj muzicki izraz nisu umijesali "propali muzicari"(i rokeri,i narodnjaci,i....) koji su ostali bez ideja i para,pa se jednostavno "utrpali" u tu vrstu muzike,sa ciljem da izvuku koji dinar i korist iz svega toga. Cak,po mom subjektivnom misljenju,su i illahije i kaside "nemilosrdno" modernizovali i komercijalizovali,sto je u slucaju tog muzickog izraza apsurdno. E zbog toga i taj slide bas u jednoj takvoj pjesmi,je isto kao i "JU-VE" bubanj u orkestru koji svira "Novogodisnji koncert u Becu". ![]() Ovo sam napisao cisto kao slusalac sa muzicke strane,i tu vrstu muzike poslusam slucajno,ili ako me bas nesto posebno interesuje.Da ne bude zabune. I da ne sirim bas dalje. Pozdrav, |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|