|
|
![]() |
#1 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Prejak ti je signal gain na mikrofonu.
Pokusaj da, kad namestas ozvucenje, prvo podesis mikrofon(e) pa onda klavijature (petpostavljam da to sviras) Pojacaj razglas do maksimuma koji ces koristiti i onda namesti mikrofone tako da ni jedan ne pisti, posle prema tom levelu podesi klavijaturu i, najvaznije, ne diraj vise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Mikrofonija se uglavnom javlja kada muzicari na PA sistemu od 2 x 300W najnizeg moguceg kvaliteta pokusaju da soundom "skinu gace" i publici i sebi a pri tome naravno, zvucne kutije stoje iza njih.
Promijenjeno od tranzit (02.09.2012 u 14:22 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 29.08.2012
Mjesto: Banjaluka,BiH
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 20
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Roland g800 i harmonika
Interesi: Sviranje,racunari ....
![]() |
![]()
Kada pojaacam mikrofon onda tuce mikrofonija a imam zvucnike dva od 250w i dva od 100w da nije sto su malene snage zvucnici poz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Sve zavisi. Verovatno ta dva od 100W malo vise opteretis i onda normalno da se javi mikrofonija. Probaj njih da povezes na posebni kanal koji ces manje da pojacas, pa sto rece kolega u nekom ranijem postu, podesi prvo mikrofone na tom kanalu, pa na onom jacem, pa onda ostalo. Ne znam koje ozvucenje imas i sta sve kacis na tu mixetu, ali mislim da te slabije zvucnike moras da izbacis iz upotrebe. Probaj da ih ne koristis pa vidi da li je do toga. Ali mislim da jeste.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
mikrofon |
|
|