|
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
To nikako nece ici. Ima samo jedan jedini razlog a to je da DX7 iako daleko bolji sinti od DX11 ili V50 nema iste oscilatore kao i oni pa tako je i nemoguce dobiti iste boje. Ne radi se samo o algoritmima i broju operatora vec prvenstveno o tim oscilatorima jer oni i jesu osnova za te sve boje. Nikakvo prebacivanje preko midija nije moguce a jedino sto se moze je da se boje koje su pravljene na osnovu oscilatora koji postoje i u DX7 (samo nekoliko) pokusaju preslikati sa slicnim parametrima na bazi istih algoritama i iskljucivanjem dva suvisna operatora. Ni Performanse nije moguce dobiti na DX7 jer ona nema taj modus koji se kod DX11 i V50 sastoji od 8 programa.
Promijenjeno od tranzit (12.12.2007 u 14:18 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 02.01.2007
Mjesto: Kod stadiona Slobode
Downloads: 370
Uploads: 6
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Interesi: zikamu korg,korg i samo korg (pa 800)
![]() |
![]()
tranzit jarane ja i nisam govorio o performansi nego o singlu mada se i dx7 2d ili 2fd moze isto podjeliti ,samo sto u tom slucaju mozes dobiti na desnoj strani klavijature samo jednu boju a kod dx11 vise njih. znaci nadjes iste algoritme i iskljucis dva operatora od sest i onda cackas,cackas i nacackas. jos jednom ponavljam-jast mukotrpno i dugo ali je MOGUCE. e sad kolko se to isplati danas kad su te klavijature vec pomalo na zalasku karijere i vrijedi li to truda,to je pitanje.
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
![]() |
![]()
Nisi ti mene shvatio jarane. Performanse sam pomenuo samo usput ama vaznije je sto sam napisao da je vecinu boja nemoguce dobiti pa ma koliko cackao jer ne postoje isti oscilatori na DX7 kao u DX11 i V50 te ti je dzaba iskljucivati operatore i upotrijebiti algoritme koji odgovaraju. Jednostavno nema istog materijala u DX7 od kog bi napravio istu boju. Nekoliko istih oscilatora postoji i u DX7 pa tu mozes cackanjem i prepisivanjem parametara doci do slicnog rezultata ali kod vecine ne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
asanjtunje---Jarane Sa Yamahe V50 preneseš komplet boje na FD,staviš ga u DX7,i isprobaš dali ga uopšte prepozna,možeš li da loadaš i radili uopšte...Premda je za mene lično DX7 bolja i od V50 i od DX11 jer se mogu srediti boje da se ukakiš...Samo je brate ogromna i teška nasuprom dx11...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
![]() |
![]()
Ama razumijem ja tebe nego da ti kazem na vrijeme da se ne mucis bez veze i trosis vrijeme.
A za DX7 imas tonu vec uradjenih boja po netu i garant ces medju tim milionima naci ono sto ti treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 02.01.2007
Mjesto: Kod stadiona Slobode
Downloads: 370
Uploads: 6
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Interesi: zikamu korg,korg i samo korg (pa 800)
![]() |
![]()
ma u pravu si tranzit djabe da trosim vrijeme necu. hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Lako je izbrzari i svasta ispricati...jedno je prebaciti, drugo je aktivirati a trece napraviti.
A onda u pitanje su OPERATORI/OSCILATORI...i td...ne pricam praznu slamu ja, radio sam to i pokusavao vrlo davno...Pozdrav Ne moze se prebaciti, to i dalje stoji, svidjalo se tebi il ne a sada da ti meni das oba sinta fino cu boje NAPRAVITI ODNOVO na drugom sintu al nikako samo PREBACITI! Boje od MOSS na PROPHECY il na Z1 ne pasu nikako, al imam na sva 3 sinta iste boje, jel to znaci da sam najpametniji pa sam pronasao kako da prebacujem? JOK! Nego pravio sam ih na sva 3 sinta.
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 44
Downloads: 523
Uploads: 5
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
![]() |
![]()
eve gi jedan dosta zanimljiv sajt za dx7-ce http://www.thedx7.co.uk/ ima dosta boja programcica, istorijat...pozdrav !
Ne znam mozda malo zvuci ovo glupo sto cu napisati al vi me ispravite ako gresim, postoje dve solucije za prebacaj farbi ako imas MIDI QUEST o kome je pisano vec na forumu jednostavno ucitas u taj program sve farbe iz DX11 i otvoris DX7 edit i jednostavno prepisujes parametre posto je u quest-u sve detaljno i lakse uraditi nego "peske" na samoj klavijaturi ili pak ova mozda glupa solucija preko FM7 da jedostavno syx boje iz dx11 ucitas u fm7 i odatle posaljes nazad u dx7 posto vidim da taj programcic guta sve sto mu sto mu ubacis iz dx serije. Jos jednom ako gresim nek me neko ispravi. Pozzzzzz Promijenjeno od RadeKOKI (13.12.2007 u 11:16 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Nego Rade, de ti meni reci jel ima na ovaj sat onu boju od Cortana sto ore naokolo,
pa onda onu WOW sto zvuci kad svinju zakoles...e a jel ima onu od Cire sto zuji, znas ona sto je kad sviras glavom da motas u krug?
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 44
Downloads: 523
Uploads: 5
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova