|
|
Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
U redu je ovo, a što je sa One man band dijelom svirača, odnosno koji, nazovimo ga šablon štimanja, vrijedi za nas aranžeriste? Iako mislim da ni za jedno ni drugo nema pravila, puno se toga treba poklopit da bi se dobilo pravi sound. Počevši od miksete, do kutija, do bas binova ako se koriste, pa onda opet do prostorije gdje se svira itd.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
To je točno, ali ovo je osnova, a dalje sve ovisi o razglasu, mixeru, efektu, prostoru, a što se tiče aranžera, ne sviram često sa aranžerom, ali moje mišljenje je da se dobar dio posla obavlja u aranžeru, ne možeš ti gitaru, bas i bubanj štimati na mixeru, pogotovo ako ideš samo stereo van, ako ideš preko SUB izlaza onda se već nešto više može napraviti, moje mišljenje.
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Sto znaci, te tvoje "osnove" nema, niti je moze biti jer kako si i sam nabrojao, previse faktora je u igri da bi postojala ikakva pouzdana osnova ili sablon. Pravilo je da nema pravila. Zahvali se kolegi koji se potrudio da ti to sve napise a onda... onda ne upotrebljavaj najveci dio toga jer ces se silno razocarati.
Promijenjeno od tranzit (21.08.2012 u 15:48 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Znači kolega tranzit Vi tvrdite da se može dogoditi da svi instrumenti budu naštimani na istu frekvenciju i da na kutije sve izlazi kako treba, odnosno da se svaki instrument, svaki element bubnja može slušajući posebno izdvojiti ????
Znači može se i ta situacija dogoditi,teoretski gledano? Kažete da ni panorame nisu bitne u svemu tome?
Yamaha Tyros 5 76, Korg Krome 61, Dallape ORGANTONE, RCF 735 MK IV, Midas MR12, Honda TRX 400 - 4x4. Promijenjeno od tonijo (21.08.2012 u 20:59 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | tonijo (22.08.2012) |
![]() |
#6 | |||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]() Citat:
Na kakvom god svirao razlgasu, ako ga iole poznaješ i kako funkcioniše, sve preko 5 minuta štelovanja je već do tebe ne do razglasa. Što se teme tiče, ja imam neki sistem rada kad svira ceo bend, kad naštelujem bubanj, naštelovao sam ceo razglas, jer posle sve ide lako. Ako za*erem kod bubnja on "ubije" vokale koji su mi najbitniji i sve ostalo. Prostim rečnikom gledam da se uklapaju bas bubanj i bas, ritam gitara i doboš, a pevačica bar s nekim članom zbog radi preduzeće ![]() jer ako su nam one nezadovoljne tj. neraspoložne, džaba ti najbolji sound kad nema ko da skine gaće gostima......
Promijenjeno od nikadvisekorg (22.08.2012 u 00:27 sati) |
|||
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio nikadvisekorg za ovaj koristan post: | tonijo (22.08.2012) |
![]() |
Favoriti |
|
|