|
|
Klaviri i sl. Koncertni, polu-koncertni, pianina, hrapsodiri, hrapsikordi... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Kad je tako, onda... treba uzeti ozbiljno u obzir i opciju softver klavira uz jedan dobar hammer masterkeyboard. Sto se kvaliteta tice, oni najbolji softver klaviri su na takvom nivou, da bi kostalo bar desetak hiljada eura (veoma blago receno) nabaviti hardver e-klavir koji bi im bio ravan. Takodje i kada je u pitanju masterkeyboard sa hammer mehanikom je slicno stanje jer su u medjuvremenu ovi instrumenti dostigli vrhunski nivo. Sve u svemu, ova opcija je vrlo interesantna jer se za neuporedivo manje novca moze dobiti najvisi kvalitativni nivo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 13.04.2009
Mjesto: Speyer, Deutschland
Downloads: 3
Uploads: 0
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Klavijature, Harmoniku, Klavir
![]() |
![]()
Ono što je po meni najbitnije kod digitalnog klavira je to da posjeduje klavijaturu sa Hammermechanik RH-3 (Real Weighted Hammer Action). To znači da su mu dirke skoro identične (99%) kao na pravom klaviru. Znači dirke su prilično teške, ali sa lijeva na desno su sve lakše i lakše.
Imaš ti i jeftine digitalne klavire sa Hammermechanik, ali nije RH-3, i neče biti osjećaj kao na pravom klaviru. Dakle dirke su po meni najbitnije, i naravno i zvuk ide uz to. Teško je kontrolisati dinamiku ako dirke nevaljaju. Mislim da je KORG SP-250 DIGITAL PIANO dobra stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.02.2014
Mjesto: Beograd
Downloads: 21
Uploads: 1
Rekao HVALA: 3
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: GEM WK8SE, Technics KN3000