|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Na GW8 mora pa pretpostavljam da mora i na BK5
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Aladine, tako ti Boga, je l to bio prevod specifikacija koje je radio Google.... hahahaha. Je si li ti procitao uopste sta je google preveo ? Nije bilo potrebe za tim.
Dodato: Todore, to bi bilo smijesno poredjenje. Promijenjeno od tranzit (20.04.2012 u 19:14 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
![]() |
![]()
Ja samo ne znam ko je i kada postavio za aksiom tu "cuvenu" rolandovu ritam sekciju...jeste bila "cuvena" 1998.kada G1000 nije imao konkurenciju...Sada su skroz neka druga vremena,tehnologija je napredovala,kao i konkurencija... Ja sam misljenja da je dzaba veci ROM klavijature ako sama klavijatura nije sto operativnija za LIVE nastup-ali ne pod staklenim zvonom-programska svirka u hotelu ,nekom krem prijemu i slicno- nego narudzbine i resetanje. Isprobavao sam BK5 i misljenja sam da je BK5 za "stakleno zvono" ili za ustogljene svadbe bez baksisa,ako uopste moze da se to okarakterise kao kategorija:-D :-D :-D ...tako da mi je skroz normalno kad u ovakvim situacijama neko poredi babe i zabe,konkretno bk5 i pa80...svako gleda iz ugla svojih potreba,i ljudi komentarisu sa te tacke gledista,a pritom nesveno prave takva poredjenja kojima se cudite...Od pojave Rolandove VA serije je operativnost Rolandovih klavijatura otisla niz brdo i od tada Roland i dalje pada sto se operativnosti za LIVE nastup tice.
Voleo bih da kolega Morison opise proces sredjivanja ritma na BK5,koliko je potrebno da se jedan ritam ispegla da bi zazvucao ozbiljnije,kao sto zvuci u njegovim snimcima. Cuo sam licno da to sve ne zvuci bas tako "out of the box"...koliko na primer dB-a na EQ-u mora da doda na bass drum-u da bi zazvucao,i sta sve mora da "ispegla" u ritmu u Make Up Tools da dobije konacan rezultat....Verujem da ima dosta posla. Licno ,Roland aranzer mi se ne svidja sto sa njim mogu da dobijem ton kakav Roland zeli,a ne kakav JA zelim- u simislu da ce se sta god uradio Rolandov ROM cuti i prepoznati na 100km. Trebali su BK5 sa soundom i mogucnostima da spakuju u neko ozbiljnije kuciste ,sa vecim display-om i vise funkcijskih tastera i sa nesto vecom cenom(tipa 1200-1300e). Bili bi shvaceni ozbiljnije i verujem da u tom slucaju niko ne bi pravio poredjenja tipa bk5-pa80...onda bi se verovatno vodila polemika bk5 vs pa800 sto opet ne bi moglo da se poredi. Roland je prica za sebe i ne vredi ga uopredjivati sa drugim proizvodjacima...kao sto treba kolege koji sviraju Rolanda pustiti da uzivaju u svom svetu i obratno-Korg,Yamahu i Ketron u svoj kutak,bas iz razloga sto sam primetio da su se stvorili tabori i svako misli da je najbolja firma ona na kojoj taj pojedinac svira zbog subjektivnog dozivljaja lakoce koji je stvoren naravno radom i navikom. I posle ce taj neko zeleti da pronadje Rolanda u Korgu i obratno ili koja god kombinacija - a to nece naci i onda krece nezadovoljstvo i omalovazavanje. Mislim da je to glavni problem. Sent from Tapatalk 4
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
U pravu si Vex.Roland je mogao i bolje da napravi samo kuciste klavijaure, tako da je lakse za uzivo rad.Meni licno ne smeta.Ovo je ustvari moj prvi Roland arranger.Imao sam prije Yamaha 9000pro,pa80 i zadnji mi je bio pa800.Njega sam prodao cim je izasao PA3x jer mu cijena opada.Recimo pa800 sam kupio prije nekih 4-5 godina za za $2000 a prodao sam je za 1900.Tako da se i te kako isplatila.I nisam nikad imao nikakav problem sa njom.Cak ni sam ram-om.Doduse ubacivao sam u nju stvari samo koje mi trebaju a ostalo sam sve brisao.
Ti si probao bk5 i ne svidja ti se.To postujem.Ali mnogi pricaju u prazno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
![]() |
![]()
^^^ Nije da mi se ne svidja, generalno zanimljiva sprava,napisao sam vec u temi gde se "zvanicno" prica ok BK5...za ulozeni novac dosta pruza,ali sam posle licnog isprobavanja misljenja da nije dovoljno usluzna i zgodna za MOJE LICNO poimanje i navike u zivoj svirci.
Edit: posto to je to prvi rolandov aranzer verujem da ces se navici i da ce ti biti extra. ;-) Sent from Tapatalk 4
https://soundcloud.com/vexmunja Promijenjeno od Vex (15.05.2012 u 04:04 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Kolega neso rekao sam da nisam cuo bk 5 sa domacim ritmovima i bojama ,kad to cujem i uverim se da radi bolje od pa80 onda cu ga verovatno kupiti ,kolega GALA ja nisam postavio temu kako bih hvalio svoj set nego da cujem vase misljenje u vezi ove 2 kl. a ovo se pretvorilo u nesto trece,a to da mi pa80 radi srednje zalosno me uzasno vredja jer sam na sredjivanje sprave potrosio dosta vremena i para...molio bih vas da se urazumite malo i pazite sta pisete ..pozz
Dodato: evo upravo sam nasao i mnogo mi se svidja ![]() Promijenjeno od Todorgm (15.05.2012 u 18:07 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Aman Todore, pa nije covjek uvrijedio tebe kao licnost vec samo dao misljenje o radu tvog PA80. Sto shvatas to tako licno ? Kakva uvreda, kakvi bakraci, pa vi ljudi toliko zavolite te svoje instrumente da je to vec na granici fetisizma. Nije to nikako dobro.
![]() ![]() ![]() ![]() Promijenjeno od tranzit (15.05.2012 u 19:34 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
e ljudi,da znate kako sam ja voleo moju farfisu
![]() Sala na stranu.Kada pisete u nekoj od tema moj vam je savet kolege da procitate bar prvi post da bi znali o cemu se radi u temi. Na taj nacin ne bi dolazilo do ove besmislene rasprave sta je bolje a sta gore. Svako ima pravo na svoje sopstveno misljenje,ja to postujem. @todorgm: to sto si ti potrosio puno vremena na sredjivanje tvog seta ne znaci i da si ga dobro sredio i to ne bi trebalo da te vredja. Ja nikada nisam zadovoljan ni jednim setom koji sam napravio i uvek mislim da moze bolje da se sredi. Zato i sluzi ovakva vrsta foruma ,da se ukaze na dobre a i lose stvari nekih demo snimaka ili neke klavijature ili nekog seta ili cega jos. Preslusaj recimo @VEX demo snimke ili Mrarkove demo snimke ili tranzitov demo pa uporedi kako to zvuci u odnosu na tvoj set za PA80.Onda realno kazi sam sebi ,ne moras nama kakva je razlika u kvalitetu seta ili odredjenog styla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kao kod kuće
|
![]()
Todorgm ja nisam isao da te uvrijedim niti bi zelio ,sint ti radi ok jedan prosjecni set tako i ton nije vrijedno neke hvale ali nije ni lose nesto da bi mogao neko kuditi....nego meni se ucinilo kako si nastupio da se nesto prsis sa tonom svog sinta...sve je ok al to te ne smije vrijedjat jer ipak si ti istaknuo Moj Pa80 zato sam i isao cuti i dao komentar....pozzz
![]() |
Favoriti |
|
|