|
|
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 24.02.2011
Downloads: 97
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 14 puta u 12 Postova
![]() |
![]()
Poz. kolegama, malo sam u nedoumici oko ovog wi-fi routera ,kako je moguce da neko,npr komsija krade tvoju datu;?ako kupis router obicno uz njega dodje i jedinstvena sifra, "password",pa bez toga nije moguce ni koristiti taj signal bez passworda,osim ako ti je neko ukrao ili vidio kako glasi tvoja zastita, a mozda i gresim,mozda negdje postavljaju routere i bez te fabricke jedinstvene sifre,voleo bih znati o cemu je rec.Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Svaki router ima svoju IP adresu. Kad želiš da uđeš u podešavanja routera, u browseru tamo gdje kucaš linkove, ukucaš IP adresu routera. Nakon toga router obično traži username i password. Po defaultu, na većini routera je username: admin, password: admin, ili samo username: admin, bez passworda. To treba obavezno promijeniti u podešavanjima routera, da ti ne bi neko upadao i čačkao postavke, ili još gore, promijenio username i password. Naravno, ako se ovo desi uvijek postoji dugme RESET na routeru, koje vraća router na fabričko stanje, poništava enkripciju Wi-fi konecije, username i pass vraća na fabričko admin, admin.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]()
Postoji programcic koji se zove Aircrack, koji malo bolje radi na linuxu, a na windowsu tako tako, moguce je vrlo lako krast wifi nekome ko zna.
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 20.02.2012
Mjesto: Wien
Downloads: 482
Uploads: 6
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 23 puta u 23 Postova
Instrumenti: VSTi + Midi keyboard
![]() |
![]()
Kao sto rece Vaxter , samo WPA2 passkey i nema da brines. Sa aircrack-om je malo teze da se probije sifra ukoliko je WPA2 enkripcija dok WEP ide kao od sale (probao sam)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]()
Nisam ja nešto posebno u toku sa linuxima i njihovim distribucijama kao Dell i Vax (svakako ih ima na stotine), ali znam da se isto može sa Linux Back Track 5 (to je pretpostavljam isto distiribucija linuxa), i sa njom se isto mogu provaljivati wi-fi enkripcije, pa čak i WPA2 enkripcija, koliko znam.
Isto tako se zna dešavati da neki routeri ne mogu prihvatiti WPA2 enkripciju. Ali Dell, čovjek tražio program za detektovanje uljeza u njegovoj wi-fi mreži, a ti mu dade program za krađu wi-fi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]()
Sta cu kad sam kvaran
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Ja koristim Cisco network magic pro i vidim (nadam se) svih koji prismrde mojoj mreži kroz žicu ili zračnim putem. Ako taj isti program imam na drugom računalu,mogu vidjet i šta radi...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|