|
|
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Godfather
|
![]()
NetLimiter Pro ima remote admin, valjda.
![]() |
#12 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Mislim da može kontrolirati sva računala koja su u mreži. Nisam to koristio ali postoje opcija Remote Administration pod kojim se vjerojatno mogu kontrolirati ostala računala i njihov promet.
Ops, Vaxter je bio za sekundu brži :-) Promijenjeno od casper (11.10.2011 u 00:27 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ok ljudi instalirao sam NetLimiter Pro...sad pitanje: vidim samo moj komp i moje koriscenje protoka...kako da dodam u listu drugi komp,i da regulisem njegov protok??? Isao sam na opciju remote administrator i izbaci mi prozorce "Login form" ,i trazi da upisem sledece podatke:
1.computer 2.username 3.domain 4.refresh time 5.detail level 6.data encryption-to moze da se selektuje samo Sta gde da upisem da se povezem na drugi komp??? hvala i pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Malo bi moglo biti komplicirano.
Kompjuteri bi trebali biti u mreži da bi stvar funkcionirala. Ako je OS win7, neće biti problema. Ako je na oba XP, isto su podešavanja jednostavna. Malo je komplicirano ako se radi o dva različita wina (XP i sedmica), ali se isto da poštelat da to radi. Moj ti je savijet da Natlimiter instaliraš i na drugo računalo i odrediš protoke za njega. To je najjednostavniji način da riješiš problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Godfather
|
![]()
NetLimiter mora biti instaliran na računaru na kome je limitiranje potrebno, a ako je potrebno i udaljeno upravljanje mora na oba.
Kada se podešava remote unosi se IP kompa kojim treba da se upravlja, i pristupni podaci podešeni u netlimiteru na tom kompu.
![]() |
#16 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ljudi evo pokrecem ovu moju temu i dalje sa istim problemom,samo sam ovih dana uzo jos veci paket interneta ( 6 mbit),pa sada taj problem nije izrazen kao ranije,ali ipak,jednom racunaru ide rekao bih 70-80% protoka,a drugom ostatak,kad se nesto skida...Elem,posto softverski nisam bas bio zadovoljan resenjem,da pitam ima li hardverskih resenja?? tj. da li pored pomenutog mo
dema,mogu nabaviti i jos neku dodatnu hardversku komponentu,ne znam kako se zove i postoji li,zato pitam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Ako nisi spreman da daš 80-100e za hardversko rešenje, vrati se unazad pa pročitaj o NetLimiteru ili sličnim programima....
Dodato: Ne mogu da izmenim poruku, nek spoji neko ovo s prethodnom... ako ipak hoćeš da to odradiš hardverski, Mikrotik ti je jedan od boljih uređaja za to, pročačkaj po netu, a možeš i da nađeš neki stariji komp, da digneš linux i da ti bude server ali to je već komplikovano..... ko što rekoh, instaliraj Net Limiter na svim računarima i uživaj.
Promijenjeno od nikadvisekorg (17.03.2012 u 14:06 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Godfather
|
![]()
MikroTik postoji za i386, obzirom da mu je osnova Linux kernel, tako da i njega može da instalira na neku staru mašinu i da nema problema.
Ja ga koristim baš u toj varijanti, po što mi on treba i kao kablovski i kao wifi router, a imaju samo jedan model routerborda koji ovo ima i koga nema u prodaji. Inače, mali MikroTik petoportni kablovski router je nekih 50-60 eura.
![]() |
#19 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 24.02.2011
Downloads: 97
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 14 puta u 12 Postova
![]() |
![]()
Ja koristim "Belkin N150" router i kao kablovski i kao wi-fi, na 4 uredjaja i nemam nikakvih problema sa brzinom,e sad neznam dali su svugdje dostupni, uglavnom kablovski je povezan sa na desktop ,a za ostalo koristim wi-fi opciju ,uz to su jako jednostavni za set up, ali ako od tvog provajdera dobijas malu brzinu interneta onda je to nesto drugo.Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|