Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Saveti za kupovinu

Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;)

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 02.04.2012, 13:15   #1
PA3XPro
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 14.11.2010
Mjesto: BiH
Downloads: 531
Uploads: 1
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Korg Triton Extreme 76, Korg Trinity Plus
Interesi: :)
PA3XPro befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
PA3XPro pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard Roland e50 - neke funkcije

Pozdrav drugari, dobio sam ponudu za zamjenu, imam Korga Pa50, a mijenjao bih za Rolanda E50 - pročitao sam dosta o ovome na forumu, ali opet odgovore koje sam mislio da ću pronaći, nisam pronašao.

Na ovom linku možete vidjeti kako ta klavijatura izgleda, baš je velika slika:

Highslide JS

----------------

Mene interesuje sljedeće ( uzmite u obzir da mi se sviđa ovaj Roland jer inače ne sviram kola i one teške kafanske narodnjake nego sam više orijentisan na zabavnu, pop i rock muziku, pa i nešto narodne ali ne mislim na Cecu, Gocu, Bocu i tako te traktore nego na kvalitetnu narodnu muziku od normalnih pjevača tipa Šaban, Halid .. )

1. Pogledajte na sliku, znači ova klavijatura ima 4 varijacije i auto fill in, interesuje me da li će biti dovoljno pritisnuti samo jednom na bilo koju variation tipku od 1-4 da bi se izveo i taj automatski fill in, kao npr što ima na yamahi psr 1500 ? ( ukoliko neko zna )

2. Zatim me interesuje sljedeće, na klavijaturi nigdje ne vidim tipke User za ritmove, pa ni za boje ili performanse, da li to znači da ja mogu doći putem menija na ekranu do toga, ili to ovaj Roland uopšte nema ? Mislim ukoliko ja ne mogu editovati sebi neke boje i sačuvati ih u memoriju, da ne uzimam onda ovog Rolanda.

3. Da li su ovi One Touch Setting dugmići ( kojih ima 4 na desnoj strani ) ista funkcija kao recimo u Pa50 ispod displaya oni STS-ovi, za brzo biranje boja, i da li ih ja mogu snimiti poslije, individualno ?

4. Da li ova klavijatura ima split, i da li mogu fino naštimati da lijevom rukom sviram bass a desnom solo, dok ritam vozi ?

5. Zatim ova memorija, PCMCIA, da li sa nje mogu direktno učitavati ritmove, boje i performanse, i sačuvavati ono što ja nariktam u klavijaturi, da bude spremljeno na tu karticu?

6. I još nešto, kakve su mu dirke, sliče li Yamahama ili su gore nego na Pa50 ?

Unaprijed hvala na odgovorima, nadam se ako ima neko ko je imao iskustva sa ovom klavijaturom da mi pokuša odgovoriti na ovih 6 pitanja, uzimajući u obzir moje potrebe. Ne bih baš želio da pogriješim u odabiru.

PA3XPro je offline   Reply With Quote
Star 02.04.2012, 14:04   #2
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ne bih komentirao zamjenu jer nisam kompetentan, vjerojatno će drugi biti precizniji u odgovoru. Imao sam jednom E60 u rukama(mala razlika je od 50) i mogu reći iz sjećanja:

1. Da, funkcionira kao na yamahi
2. Ima User i za zvukove i za ritmove, kada pritisneš gumb List u grupi User program (desno od ekrana) dolaziš do Usera, usput mogu se pohraniti na karticu ili interno. Čitanje s kartice je brzo i bez zastoja. Sviđa mi se pristup edititranja i rađenja ritnova, pregledan i jednostavan.
3. Da, kao OTS kod yamahe ili STS kod korga, možeš programirati postavke uz ritam
4. Nisam probavao ali sam gotovo siguran da možeš odrediti bas na lijevu ruku, split ima i određuješ ga po želji
5. Sve postavke i cjelokupan vlastiti materijal možeš pohranjivati na PCMCIA, učitavanje je brzo, recimo style odradi bez zastajkivanja u svirci
6. To me bih znao, dirke su kao i djevojke, ovisi kao ih stisneš
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
PA3XPro (02.04.2012)
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 22:31

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije