|
|
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Poslje dugog trazenja izbor je pao na sljedece tri harmonike,i dalje je u igri weltmeistet meteor i hohner verdi Vm,sve su cetveroglasne i 120 basova,koja je po vama najbolja i koju bi uzeli?
Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ko kaze da su Hohnerice ostre... kupi lijepo Hohner Gola i... baci sve Guerrinije i Dallape... mada, malo vise kosta
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
jeste,svega 15-20 000 eura,polovna doduse
![]()
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Hitno trebam odgovor,konacna trilema je izmedu weltmeister caprice,meteor ili hohner verdi vm?
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Odgovor lezi kod tebe ! Bez ogled koje su marke i modele, ti si ih video, ti cesh da svirah, ti cesh da ih platish. Mi daljinski nemozemo da znamo u kakvo stanje su te harmonicice. Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ma to je jasno,ali htio bi pomoc koja je tonski bolja,koja je glasnija,tezina itd.... ako tko ima iskustva sa tim modelima.
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Pa za ton, kako i za sve shto je bitno, uverise se sam i odlucise.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banovan!
![]() |
![]()
Svi se nesto ustezu da ti kazu a tebi "gori vatra". Uzmi taj Weltmeister Meteor. Preostale dvije su isuvise "musette" za ovu nasu balkansku muziku. Meteor je nesto topliji i prilicno dobro "imitira" Cassotto, mada ga naravno nema a i klavijatura mu je najbolja od ove tri navedene. Ne klapara, ako nije bas upropastena i dosta je brza i ima lak hod. Teska je 10 kg pa ti nece bas odvaliti ramena. Verdi ima klavijaturu na koju ces malo teze da se naviknes, posto su dirke za nijansu uze i tvrdje a i tipicna je Musetta. Caprice je dosta "tanka", pa soundom vise lici na male Rock harmonike nego na "odraslu" od 120 basova. Ne znam o kojim parama se radi, ne daj da te izrade jer nijedna od njih nije nesto posebno vrijedna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ma neznam ni sam vise,sto vise trazim sve vise se upoznajem i nalazim nesto drugo,neki ljudi mi kazu da je Weltmeister Consona dobra ili Delicia Choral V,sad vise ni sam neznam,nisam jos niti jednu probao pa nemogu odlucit....
![]() |
#10 |
Banovan!
![]() |
![]()
Eeeeee.... Consona pripada visoj klasi Weltmeisterovih harmonika, ima cak i Cassotto a u sustini je to jedna varijanta Cantus harmonike. Ako je imas za male pare odmah uzimaj, bolja je od svih koje si do sada nabrojao i to debelo bolja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|