|
|
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.10.2010
Mjesto: Slavonac
Downloads: 721
Uploads: 17
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 23 puta u 23 Postova
Instrumenti: Korg Pa 900 & Korg le
![]() |
![]()
Svaka cast prijatelju na ovom opsirnom objasnjenju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
|
![]()
Lepo objasnjeno osim jedne netacne informacije. "reagira brzo na to dolazi do veceg ostecenja jer elektrolit nagriza plocu a i kontakte drugih elemenata" Nema nagrizanje ploce i ne prave cuda po ploci,jednostavno se tako reci isuse i gube na kapacitetu,obicno se prepoznaju tako sto gornji deo kondenzatora bude malo naduvan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 22.01.2012
Downloads: 53
Uploads: 57
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 22 puta u 17 Postova
![]() |
![]()
slazem se kriva rijec ne grize plocicu kao plocicu nego vodove pojede i pinove elemenata ako ekeltrolit iscuri jer je to kiselina
a od starosti se mogu osusiti i jednostavno vise nema taj kapacitet i dolazi do nekontroliranih titraja sto se moze manifestirati razlicito ovisno u koje je krugu, i ako je isusen od starosti onda se to ne vidi uglavnom ili kako je kolega Sinisa rekao napusu se gore gdje je X urezan, a ispitat se moze recimo grijanjem fenom za kosu ili vrh lemilice se prisloni na kapicu gore gdje je X urezan i ako je osusen proradit ce kratko zbog zagrijavanja kad se ponovno hladi opet sve po starom, a kad explodira iliti iscuri onda se otvori dolje kao na slici ili gore se rastvori taj X |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 22.01.2012
Downloads: 53
Uploads: 57
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 22 puta u 17 Postova
![]() |
![]()
Eto danas mi je kuci crkao multimedia player samo je stao streaming u jednom trenutku i kad sam ga otvorio problem elektrolitski kondenzator u mrezi pa eto prilike da se vidi i lakse razumije oi ceku smo diskutirali kolega Sinisa i ja sta se desava sa vrijednosti kondenzatora kad se osuse i napusu malo ili puno.
slici se vidi da umjesto 470 mikro fahrada koliko mora imati ima 399 mikro fahrada i to je dosta velika razlika zbog koje uredaj ne radi kako treba a tako je i u slucaju gore navedene klavijature a kad se ne reagira u pravo vrijeme to ide i dalje do "izlijevanja" ( pucanja ) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|