|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.12.2009
Downloads: 315
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Pa3X / Triton Extreme / Triton TR
![]() |
![]()
Pozdrav svima,
Imam pitanje uvezi midi spajanje. Dali je moguce spojiti naprimjer yamaha psr s500 ili s700 na korg pa2x preko midi. Tako da kad pustim style na yamahi da svira sa bojama iz korga? znaci midi out iz yamahi i midi in na korg? imam dosta stajlova koji mi odgovaraju i koji nema za korg. Probavao sam style convert ali to nije to. Ako bi ovo moglo bit resenje onda bi bilo super jer onda nemoram previse cackat oko kompjutera ![]() Hvala unapred ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Teoretski, to je moguce, ali u praksi, hmm...
U tom slucaju bi ti onda na svakom ritmu na Yamahi morale biti npr. na CHD1 gitare, na PHR1 strings ili slicno, a to u svakom ritmu nije bas moguce, jer ima nekih specificnih elemenata. Jedino kroz neke kontrole, da na svakoj traci u svakom ritmu dodelis koji ce program da izabere pre svirke. Kroz sequencer u KORG-u bi se ta boja izabrala, po GM standardu, na kom je mestu. Ne znam da li si me razumeo, mozda bi mogao @tranzit to bolje da ti objasni, on covek radi sa tim.
![]() |
#3 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Nisam imao korga aranzera, ali sam spajao roland. Moze biti problem jedino ako ta yamaha, iz koje saljes podatke, koristi S. articulation zvuke pa se nece dobiti zvuk kako treba. A mozes naprimer da povezes samo bubanj i bas i da to vuces sa korga a ostalo sa yamahe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
ovo mi zvuci jos teze nego editing na kompjuteru
![]() @dmmacak. Ako je ovo moguce, onda sam mislio neku jeftinu yamaha da kupim koja nema s articulation. Kako bi onda ovo spojijo da radi? Jel sviram preko (style play) kao obicno na korgu? Promijenjeno od Danielsan (09.12.2011 u 12:34 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Zaboravi to momak, tu nikada nista nece da valja. Toliko ces morati da ispravljas i popravljas da je brze i bolje da zrtvujes malo vremena i te konvertovane ritmove sredis. Mani se corava posla jer to su dva totalno razlicita sound engina a ozbiljni ritmovi su pravljeni tako da maksimalno iskoriste bas to sve sto jedan sound engine nudi. Na drugom ce, isti ti ritmovi koji na prvom zvuce maestralno, biti katastrofalni. Tu nema carobnog stapa ili abraka-dabra, pa sve radi.
Promijenjeno od tranzit (09.12.2011 u 13:13 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | Danielsan (09.12.2011) |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Steta
![]() Sad bar znam da "nema carobnog stapa ili abraka-dabra, pa sve radi." ![]() Hvala svima na brzim odgovoru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|