|
![]() |
#81 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Prvo pitanje si odgovorio .... prvi glas na Off, drugi glas na Mute i mora tako da bude.
A sto se tice tona G, na njega i treba donja terca da bude na E tako da ne vidim u cemu je problem .... Na D kako bi ti hteo mu dodje donja kvarta ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Moderator
|
![]()
@Keyboards
Da li bi mogao da uploadujes terce u download centar? Pozdrav
![]() |
#83 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
![]() |
![]()
Ako neko ima oscilatorne terce za pa1x odradjene zamolio bih da ih okaci u download.HVALA UNAPRED!
![]() |
#84 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 48
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 90 puta u 46 Postova
![]() |
![]()
Jedine u potpunosti ispravne, najkompletnije i najboljezvucece terce za PA1, 800, 2 i 3 su USERSCALE TERCE. Kod njih sve funkcije rade besprijekorno i kvalitetno. Jednina funkcija koja jos ne radi su Portamento terce zbog FIXED tona koji se koristi za osnovni ton. Ove terce sto posto ispravno rade i za sve pjesme Juznog vjetra sto Oscilatorske i Ensemble terce nemogu. USERDK terce su najgore i samo su gubljenje vremena. Pored toga neiskoristljive i lose zvuce.
Garantujem za ovo receno. keyboards |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
White Noise
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
@Minicevac
Jesi li probao moje ? http://www.yu-midi.org/forum/downloa...o=file&id=5525 Ako imas zadnji OS na pa1x mocices da ih ucitas a imas za skoro sve tonalitete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
![]() |
![]()
Hvala puno Ace,probacu pa javljam da li mogu da ih ucitam na pa1...
Dodato: Druze a kakve su to userscale terce?Procitao sam celu temu juce i koliko sam ja shvatio da su najbolje ove terce na oscilatorima?Ako je vec objasnjeno kako se prave te user skale terce neka me uputi gde da procitam to objasnjenje.Hvala
Tuti Fruti Band Promijenjeno od Minicevac (28.11.2011 u 15:59 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Vredan član društva
|
![]() Citat:
Ace, meni i treba G da ide u donju kvartu. Malo sam vise paznje posvetio ensembl tercama i zakljucio da je najbolje (mislim na durske donje terce) napraviti ih na dva STS-a i u toku svirke po potrebi prebacivati sa jednog na drugi, tako da na jednom G (donjem) svira kvartu a na drugom G (gornjem) tercu . Nije bas prakticno ali zasad je to jedino rjesenje. Problem je u tome sto ako postavis da G svira tercu, na svakom G ce svirati tercu sto u svirci nezvuci kako treba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
White Noise
![]() |
![]()
@baltik79
Ja te buraz nista ne razumem ![]() Sta ce ti kvarta, u kojoj bi pjesmi svirao sa kvartu ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
![]() |
![]()
@Ace
kako bre ne razumes coveka ![]() terca kvarta seksta,kvinta,sve ti je to isto brate ![]()
![]() |
#90 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Momci njemu treba ta cista durska terca i kvarta za isti ton zato sto na primjer, kod uobicajenih sumadijskih dvojki samo u pojedinim momentima stvarno dolazi kvarta kao drugi glas a u cijelom ostalom toku terca ama to nije toliko upadljivo i nije bas tolika smetnja nego je covjek izgleda perfekcionista.
@baltik79 E... to nece da moze. Ne zna aranzer kada tebi treba kvarta a kada terca za isti ton (u tvom slucaju G). To mozes jedino imati sa samplovanim tercama a i onda moras da pazis kada treba da sviras u kojoj oktavi. Razumijem zasto ti to treba ali ne ide. Ima jos jedan trik kojim bi to mogao da uradis a to je da kontrolises pedalom (switch) kada ce taj drugi glas za G biti D a kada E ali to je zestoka ujdurma i velika tajna malih majstora, a moze i mala tajna velikih majstora. Zezam se malo, za ovo ti treba malo poznavanja programiranja midi kontrola i brza noga. Promijenjeno od tranzit (28.11.2011 u 23:43 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|